B-laget klare for 3. divisjon.

B-laget klare for 3. divisjon

Opprykket er sikret før sesongen er over.

Annonse:

Det var kaldt. Det var vått. Og underholdningen var ikke der. Men etter en komfortabel 4-0 seier over Grand på hjemmebane, var det klart at Glimt 2 er klare for 3. divisjon i 2019. Før kampen visste Glimt at med seier, kombinert med et eventuelt tap av Mosjøen i Sandnessjøen, ville bety at opprykk var sikret.

To mål fra Adrian Skindlo og mål fra Runar Hauge og Casper Øyvann, pluss 6-2 seier for Sandnessjøen mot Mosjøen betød at med to kamper igjen å spille er opprykk sikret.

- Det er veldig deilig å sikre det så tidlig, sa trener Tom Dent etter kampen.

- Vi visste at vi hadde en sjanse til å få det til allerede i dag, men det var viktig for oss å fokusere på kampen og det vi trengte gjøre. Det er på plass med ros til spillerne for den profesjonelle måten de håndterte kampen på og de holdt på ballen bedre enn de har gjort. Noen spillere var derimot under den standaren vi krever, og mens det holdt i dag, har vi en kvartfinale mot LSK og 3. divisjon til å se frem til og vi må være sikre på at vi klarer å forbedre spillere og ta det neste steget, sa Dent. 

Treneren ville også hedre Jan Erik Bjerk, B-lagets hovedtrener, som så kampen, men har vært sykemeldt siden sommeren. 

- Jeg er veldig glad for at Jan Erik kunne være her og se det bli gjort, og at han fikk komme ned til guttene etter kampen. Han er savnet av gruppen og av meg personlig, og jeg håper dette gir han energi til å komme tilbake til oss så snart som mulig. 

Til slutt ville Dent takke spillerene for deres innsats så langt i sesongen. 

- Jeg er glad for at spillere fikk betalt for all den innsatsen de har lagt ned gjennom sesongen når det til tider har vært vanskelig. Vi har ikke gjort det så enkelt for dem, ved å spille i G18, NM og 4. divisjon, men de har taklet det bra og det betyr at vi står klare for å ta nye steg i 2019. 

Før den tid, så skal G18 avslutte sesongen, hvor de har en sjanse til å bli topp tre, mot Ull/kisa tirsdag 2. oktober klokken 14:00 på Aspmyra. Så er det kvartfinale i NM mot Lillestrøm borte, mest sannsynlig torsdag 25. oktober. 

- Vi har fremdeles en jobb å gjøre, og det vil guttene skjønne på mandag, avslutter Dent. 

Annonse fra Eliteserien: