CSKA Moskva vant på La Manga

Lørdag spilte Bodø/Glimt sin første kamp på La Manga, og det skulle vise seg å bli tøft mot de regjerende russiske mesterne.

Etter tre treningskamper uten baklengsmål, var det et heltent Bodø/Glimt-lag som ønsket å fortsette den gode trenden mot det russiske storlaget CSKA Moskva. Den russiske storheten ligger på en fin tredjeplass etter halvspilt sesong, og har valgt å tilbringe pausen på La Manga før det braker løs igjen mot Zenit St. Petersburg, 4.mars.

Kun sekunder ut i første omgang var CSKA Moskva farlig frampå med en god sjanse, men Bodø/Glimt slapp heldigvis unna. Det var tydelig at dette var en tøff motstander, men Glimt-gutta jobbet godt på den spanske gressmatta. De helgule lå tett og kompakt, og det som kom igjennom ryddet stopperparet Bjørnbak og Lode unna.
Etter seksten minutter spilt var russerne farlig frampå nok en gang, men ble vinket av for offside. Like etter foretok Glimt sitt første bytte, allerede etter tjue minutter spilt, da Fredrik Andre Bjørkan erstattet Thomas Jacobsen.

Annonse:

Like etter byttet kom kanskje Glimt sin største sjanse i kampen da Jørgen Kolstad var veldig nære med å putte Glimt i føringen. Dessverre reddet den russiske landslagskeeperen, og CSKA fikk igjen kontroll over ballen.


Etter en halvtime spilt gjorde nordmennene nok en gang et spillebytte. Ut gikk Emil Jonassen, og inn kom Glimts nye, spennende prøvespiller Alioune «Badou» Ndour. Bjørkan ble flyttet ned til venstreback, Kolstad til en indreløper-rolle, mens «Badou» gikk på ut på høyrekanten. I slutten av omgangen var CSKA farlig nær scoring, men en god og heldig Simon Thomas reddet Glimt.
Alt i alt var det en god førsteomgang, der Glimt forsvarte seg bra, og russerne trillet mye ball. Litt småslurv her og der, men Glimt holdt nullen inn til pause.


Det ble ikke gjort noen bytter i pausen, med unntak av en liten omrokkering. Alioune «Badou» Ndour ble flyttet inn som spiss, mens Joakim Osvold gikk ut på høyrekanten. Som i førsteomgang var det også CSKA som var først frampå, og i det 48 minutt lå ballen i nettet bak en utspilt Simon Thomas. Dermed 1-0 til det russiske storlaget. Glimt prøvde å svare like etter avspark med Joachim Osvold, men østlendingen fikk ikke drømmetreff, og sendte ballen over målet. Litt mer action i starten av den andre omgangen, enn i det var i den første, og Glimt var mer frampå, og turte å holde ballen i laget.
Etter sekstifem minutter spilt kom Mladenovic inn for Ndour, og inntok høyrekanten.

En grei kamp for Ndour, som fikk vist seg fram mot god europeisk motstand. De fremmøtte på tribunen fikk ikke så mye å sette fingeren på før det i 83 minutt, da CSKA doblet ledelsen sin på en oppskriftsmessig kontring. Det ble etterhvert mer og mer tydelig at dette var en kamp med litt høyere intensitet enn tidligere i oppkjøringa, for Glimt sleit med å være på høyde med tempoet til russerne. Det raknet etterhvert litt for Bjørkans gutter, og brasilianeren Vitinho fastsatte til slutt resultatet til 3-0.

Bodø/Glimt ryker dermed på årets første tap. Alt i alt en god test mot et godt europeisk storlag, der flere unggutter fikk visst seg frem

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 25.02.2017, oppdatert: 28.02.2017
Skrevet av: Mikael Ytterstad