Den perfekte avslutning

Bodø/Glimt har vært suverene gjennom hele sesongen, og på søndag spilte de helgule sin siste OBOS-ligakamp. Forhåpenligvis på veldig lenge.

Det virket som en umulig oppgave da Glimt, for fire runder siden, regnet ut at de måtte score hele 17 mål på de siste kampene. Da skulle de gå forbi HamKam som den klubben som har scoret flest mål i OBOS-ligaen gjennom tidene. Det betydde at Glimt var nødt til å score over fire mål i snitt for å ha en sjanse til å passere Hamar-klubben. Nå er siste spark på OBOS-ballen unnagjort, og Glimt har scoret utrolige 83 mål denne sesongen. Dermed røk rekorden til de grønne fra Hamar med ett måls margin.

Manglet seks mål

Med en seiersmargin på hele 16 poeng sier det alt om hvor overlegne de helgule fra Bodø har vært denne sesongen. Før siste serierunde kunne flere rekorder ryke, og Kristian Fardal Opseth kunne blant annet bli den mestscorende spilleren i en og samme sesong i OBOS-ligaen.

Flere gule supportere hadde tatt turen til Strømmen, der Glimt endelig skulle spille årets siste seriekamp. Som det ofte er i årets siste kamp hadde ingen av lagene så veldig mye å spille om, men Glimt hadde som sagt flere rekorder som var innen rekkevidde om nordlandsklubben gjorde jobben i Akershus. Før kampen manglet Bjørkans mannskap seks mål for å slå rekorden til HamKam, og en småskadet Fardal Opseth manglet kun ett mål for å gå forbi Daniel Nannskog på målrekordlista.

Bjørkan og Knutsen hadde foretatt flere endringer på laget som smadret Åsane i forrige runde. Jose Angel måtte stå over oppgjøret etter at han pådro seg et gult kort i forrige kamp. Dermed fikk Thomas Drage muligheten som indreløper, og sammen med han var også Marius Lode tilbake fra start. Lode tok plass på høyrebacken, og Erlend Dahl Reitan var dermed plassert på benken.

Drømmestart

Som i kampen mot Åsane fikk Glimt nok en gang en drømmestart, og scoret denne gangen før det var spilt to minutter. Ballen ble spilt inn fra høyrekanten, og Fredrik Andre Bjørkan fikk ballen innenfor sekstenmeteren. På en elegant måte fikk han en tå på ballen, og feilvendt styrte han inn ledermålet til de gule gjestene fra Nordland. Strømmen ønsket ikke å være noe dårligere, for kun sju minutter senere satt den for de grå. Ulrich Ness var mannen som satt inn utlikningen, og lagene var like langt på Strømmen stadion.

Seriemesterne var ikke helt ferdige i den første omgangen, for etter 19 minutter satt den igjen. En retur ble spilt ut i farlig område etter en corner, der Thomas Drage var godt plassert. Indreløperen gjorde ingen feil, og satt ballen kontrollert og hardt i mål bak en utspilt Stian Bolstad i hjemmeburet. Dermed stod det 2-1 til Glimt da lagene gikk inn til pause.

Se høydepunktene fra kampen nederst i saken.

Ketchup-effekten

Det skulle ta litt lenger tid før den igjen satt i kassa, og igjen var det de gule fra Bodø som kunne juble. I forrige runde scoret Jens Petter Hauge sitt første seriemål for året, og mot Strømmen tegnet han seg nok en gang på scoringslista. Emil Jonassen fikk ballen med seg på sin venstreside, og la et smart innlegg i retning Hauge. Unggutten lot ballen sprette en gang før han limte den presist opp via tverrligger og i nettet.

Strømmen klarte aldri å få balanse i regnskapet, og godstoget fra Bodø fortsatte å dure videre. Kun tolv minutter etter at Jens Petter Hauge satt inn Glimt sitt tredje for dagen, var det Emil Jonassen sin tur til å sette inn sitt første seriemål for året. Backen var klar til å slå en corner inn i feltet, men hadde visst andre tanker enn å slå ballen til en medspiller. Jonassen fikk en fin bue på ballen, og slo den enkelt og greit rett i mål. Dermed stod det 4-1 på Strømmen stadion, og Glimt trengte to mål til for å bli det mestscorende laget i en og samme sesong i 1.divisjon.

Etter drøye 75 minutter spilt var det duket for Håkon Evjen og Erlend Dahl Reitan, og sistnevnte ville ikke være noe dårligere enn kollegaen på den andre backen. Kun to minutter etter at den trønderske leiesoldaten hadde entret banen i Strømmen satt han inn Glimt sitt femte mål for dagen. Nok en corner ble slått, og denne gangen inn i feltet, der både gråkledde og gulkledde kjempet om ballen. Kula endte tilslutt i beina til innbytter Reitan, som gjorde få feil da han kontrollert plasserte ballen forbi både medspillere og motspillere før den fikk nærkontakt med det hvite nettet.

Rekordmannen fra Sogn

Med cirka ti minutter igjen å spille i OBOS-ligaen ble sjansene bare mindre og mindre for at Fardal Opseth skulle få sitt 28-ende mål for sesongen. Glimt manglet også kun ett mål før de kunne krone seg selv som det mestscorende laget i en OBOS-ligasesong.

Det var omtrent skrevet i de nordnorske stjerne at Kristian Fardal Opseth skulle sette inn det store rekordmålet etter 82 minutter. Medspillerne hadde febrilsk prøvd å spille ballen til toppscoreren uten at han klarte å overliste keeperen, men endelig skulle sogningen få lønn for strevet. Nok et innlegg ble slått fra den venstre siden, og denne gangen traff ballen på panna til Fardal Opseth. Den høyreiste spissen gjorde denne gangen ingen feil, og satt dermed inn sitt mål nummer 28 for sesongen.

Det målet gjorde sånn at Fardal Opseth passerte Daniel Nannskog i antall scorede mål i en og samme OBOS-sesong. Målet gjorde også at Glimt klarte å bli det mestscorende laget i OBOS-ligaen med 83 mål totalt.

Nå gleder vi oss til mange flere mål i Eliteserien 2018!

Se høydepunktene fra seieren i Strømmen her.