- Det er sånne kamper vi lever for

Det nærmer seg kamp i Kristiansand, og forsvarsbauta Martin Bjørnbak er godt forberedt før oppgjøret mot Start.

Høstsesongen er for alvor i gang for Bodø/Glimt, og med kun åtte kamper igjen av årets sesong, er det spennende tider vi går i møte. På tirsdag er det Start sin tur til å bryne seg på de helgule fra nord, og med tre poeng i Kristiansand kan Glimt ta et ordentlig bykst på tabellen. 

Gode minner

Forrige gang lagene møttes var 2.mai i år, da vi var vitne til dramatiske sluttminutter på Aspmyra. Kampen så lenge ut til å ende 2-2, men det var før Glimt fikk frispark i perfekt posisjon for Martin Bjørnbak. Visekapteinen dundret ballen i mål, og sikret seiersmålet til hjemmelaget. Bjørnbak ble også utvist på tampen, etter at han fikk sitt andre gule kort kun sekunder senere. Nå gleder bautaen seg til ny kamp mot sørlendingene. 

- Det blir en artig toppkamp mot Start, som vi ser veldig fram til, forteller Bjørnbak til fungerende reporter Jonas Kolstad. 

Se hele intervjuet med Martin Bjørnbak nederst i saken. 

- Det kommer til å smelle

Bodø/Glimt har et solid forsprang på toppen av OBOS-ligaen, men bak lusker Start hakk i hæl. Med seier i Kristiansand kan Glimt få en enda større luke foran de andre lagene.

- Vi møter et topplag, og det er sånne kamper vi lever for å spille for. Det kommer til å bli artig, og det kommer til å smelle i morgen, sier Martin Bjørnbak. 

Jakter ny rekord

Forrige runde tangerte Bodø/Glimt rekorden med fem kamper uten baklengs, og har altså ikke sluppet inn mål siden Mjøndalen ble slått med sifrene 2-1 i juli. Forsvarssjef Martin Bjørnbak håper at den gode forsvarsformen fortsetter, også mot Start. 

- Setter mer pris på å klare seks kamper på rad uten baklengs enn å score. Er storfornøyd med å vinne 1-0 i morgen, smiler mannen fra Mo. 

- Vi har hatt en mye bedre treningsuke denne uka, enn vi hadde i forrige uke, og det er på trening vi må legge ned arbeidet, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: