- Det merkes at det er konkurranse om plassene

Bodø/Glimt er klare til å ta fatt på høstsesongen og trenerne er storfornøyd med det laget presterer på trening for tiden.

Annonse:

Det er nesten tre uker siden Bodøs stolthet spilte sin siste OBOS-ligakamp, da borte mot Levanger i en kamp som endte 1-1.  Etter en velfortjent ferie på tabelltopp tar nå Glimt imot trøndernaboene til Levanger, nemlig Ranheim. 

- Den siste treningsuka har vært veldig, veldig bra. Vi har fått noen nye fjes på trening. I tillegg til to nye spillere har også flere kommet tilbake fra skade. Det merkes at det er konkurranse om plassene nå. Det er skikkelig trøkk, sier Aasmund Bjørkan et par dager før den viktige kampen. Du kan se videointervju nederst i saken. 

Nye på banen?

De nye spillerne har blitt tatt godt imot av lagkameratene og er klare for kamp. 

- Vi blir bedre kjent med de for hver dag som går, og de bidrar godt på trening. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med de. Det blir et knalltøft laguttak, og det er stor sannsynlig at vi får se de nye på lørdag, sier han. 

Det er litt over én måned siden Glimt og Ranheim sist barket sammen i det som viste seg og bli en tettspilt kamp på EXTRA Arena i Trondheim. Ranheim trakk det lengste strået i 2-1-seieren som påførte Glimt sitt andre tap for sesongen. På Aspmyra derimot har Bodø/Glimt vunnet samtlige kamper i OBOS-ligaen, og Aasmund Bjørkan er ikke bekymret for at Ranheim skal endre på den statistikken. 

-  Vi har vært sterke hjemme, og møter det laget som har vært nest best. Det blir en spennende kamp, men vi har vært knallsterke hjemme og skal fortsette å være det. Vi har 100 prosent trøkk i det vi gjør, og treningsuka har vært ordentlig energisk og bra. Vi gleder oss veldig til kamp på lørdagen, avslutter Bjørkan. 

Artikkelen fortsetter under videoen


Nå, som da lagene sist møttes, er Ranheim fortsatt gjerrige både bakover og fremover. De har sluppet inn 14 mål (nest minst) og scoret 17 (også nest minst). Likevel ligger de på andreplass med 28 poeng, sju opp til Glimt på førsteplass, og ett ned til Start og Sandnes Ulf på tredje og fjerde.

Bjørkans menn håper på sin side og fortsette det glitrende angrepsspillet de har vist gjennom sesongen så langt. Med 35 mål scoret er de klart best, men ikke la deg lure. Forsvarsspillet har vært solid også. 19 innslupne mål (fjerde best) tilsier at Glimt har best målforskjell i ligaen (+16). Glimt kan med seier mot Ranheim øke ledelsen sin ytterligere, og ta enda et nytt steg mot Eliteserien 2018.

To nye spillere kan få sin debut for Glimt mot Ranheim, Erlend Dahl Reitan og Amor Layouni.

Tidligere oppgjør mellom Bodø/Glimt og Ranheim:

Ranheim TF 2 – 1 Bodø/Glimt 04.06.2017 – OBOS-ligaen

Bodø/Glimt 0 - 2 Ranheim TF › 13.10.2013 - Adeccoligaen

Ranheim TF 0 - 2 Bodø/Glimt › 30.06.2013 - Adeccoligaen

Ranheim 1 - 1 Bodø/Glimt › 21.10.2012 - Adeccoligaen

Bodø/Glimt 0 - 3 Ranheim › 08.07.2012 - Adeccoligaen

Ranheim 3 - 2 Bodø/Glimt › 25.09.2011 - Adeccoligaen

Bodø/Glimt 1 - 1 Ranheim › 16.05.2011 – Adeccoligaen

Annonse fra Eliteserien: