En historisk gigant

Når Bodø/Glimt inviterer til årets første treningskamp på hjemmebane er det en tidligere nordnorsk gigant som står på motsatt banehalvdel.

For å sette et solid punktum på tidenes sesong i 2017 valset Bodø/Glimt over Strømmen i sesongens siste seriekamp. De helgule fra Bodø vant 6-1 og har siden det ikke spilt en eneste kamp. På fredag blir det endelig kamp igjen. 

Annonse:

FK Mjølner står på motsatt banehalvdel når Glimt sparker i gang årets sesong. Selv om det bare er en treningskamp er dette et oppgjør som har skikkelig historisk sus over seg. 

I 1975 spilte Bodø/Glimt seg inn i de nordnorske hjertene med spillere som Arne Hanssen, Harald "Dutte" Berg og Terje Mørkved på banen. De feide unna all motstand i cupen og ble til slutt det første nordnorske laget som kunne heve kongepokalen på Ullevaal. 

Tre år tidligere gjorde likevel FK Mjølner seg kjent for det norske publikummet. 1972 er sesongen der Nord-Norge fikk sitt første eliteserielag. Fire år før Bodø/Glimt ble nummer to. 

Tross tre seire og 12 poeng endte Mjølner sist i daværende førstedivisjon, men laget fra Narvik var tilbake i Eliteserien i 1989. Også da endte de helt sist i ligaen. Likevel har Mjølner spilt seg historiske og 1972 blir et år som alltid kommer til å stå sterkt i nordnorsk fotball. 

Meritt-duell

Først i 1963 fikk nordnorske lag lov til å delta i Norgesmesterskapet i fotball. Før det arrangerte vi vårt eget mesterskap her på "bjerget". Bodø/Glimt er i dag regjerende nordnorsk mester etter tittelen i 1969. I årene før var det Glimt, Mjølner og Harstad som var de største lagene i landsdelen. 

FK Mjølner har i likhet med Bodø/Glimt 9 gullmedaljer fra de berømte Nord-Norgemesterskapet. Det er det bare Harstad som kan matche, noe de også gjør. De tre lagene har altså like mange mesterskapsgull, mens Tromsø IL følger som nummer fire med bare to gull. Tromsø og Bodø/Glimt er til gjengjeld de to eneste nordnorske lagene med Norgesmesterskap. 

Dermed er Mjølner et av de virkelig store nordnorske lagene og tar andreplassen bak Glimt på antall gullmedaljer totalt (inkl. NM). 

Nyopprykket

I likhet med Bodø/Glimt skal også Mjølner spille på et høyere nivå i 2018 enn i 2017. Mjølner gikk til topps i 3. divisjon avdeling 6 i 2017 og rykket dermed opp til PostNord-ligaen eller nivå tre foran årets sesong. 

Da gjør det nok godt å få bryne seg på eliteseriemotstand i januar. 

Flere spillere i begge leire

Bodø/Glimt og Mjølner har byttet flere spillere seg imellom. Blant de mest kjente er nok Ivar Morten Nordmark, Andreas Evjen og Thomas Evjen. I fjor stiftet også Glimt-fansen bekjentskap med Andreas Evjens sønn, Håkon Evjen som signerte og debuterte for A-laget. Håkon Evjen er en svært lovende spiller med fortid i FK Mjølner. 

Begge de to lagene går en spennende sesong imøte. Mjølner skal bryne seg på nivå tre, mens Bodø/Glimt skal opp til Eliteserien. Før den tid skal begge klubbene gjennom en heftig sesongoppkjøring som starter med møte mellom to av Nord-Norges største klubber. 

Kampstart: Fredag 19. januar klokken 18:00

Sted: Nordlandshallen

Pris: 
Voksen: 100 ,-
Honnør/student: 50 ,- 
Barn: Gratis

PS! Alle med sesongkort for 2018 kommer inn gratis. Det må medbringes og være skrevet ut. 

Har du kjøpt på nett kan du hente sesongkortet ditt på Aspmyra. Vi holder åpent mandag til fredag fra 09:00 til 16:00.  

Annonse fra Eliteserien: