Glimt med ny trepoenger

Bodø/Glimt spilte med en debutant fra etter årtusenskiftet da de vant fortjent over Jerv i Grimstad.

Etter å ha gått hele sesongen uten et eneste hjemmetap i serien røk til slutt den statistikken i forrige runde mot Levanger. Trønderne vant 3-1 på Aspmyra, og de helgule er altså svært revansjelystne når de i dag gjester Levermyr stadion.

Jerv har ikke all verden å spille for, men også de har nok veldig lyst til å avslutte sesongen med stil. Hjemmelaget kommer også fra et tap i forrige runde, der de ble sendt hjem med sju mål i sekken da de møtte opprykksjagende Ull/Kisa. Kampen endte 7-1, og Jerv er nok veldig innstilt på å vise hjemmepublikummet at de er bedre enn som så. Dermed får vi se om Glimt kan sette en stopper for den drømmen.

Dette er dagens Glimt-lag: Simon Thomas, Erlend Dahl Reitan - Martin Bjørnbak - Brede Moe - Emil Jonassen, Vegard Leikvoll Moberg - Jose Angel - Thomas Drage, Jens Petter Hauge - Kristian Fardal Opseth - Fredrik Andrè Bjørkan.

Rolig åpning på kampen

Regnværet som har preget Sørlandet den siste tiden, spilte en stor faktor i starten av kampen. Banen var klissvåt og lagene brukte de første ti minuttene på å bli vant til den våte gressmatten.

Etter 17 minutter ble Jerv-forsvaret presset av Thomas Drage, ballen ble klarert rett i Drage og gikk i en fin bue over keeper. 1-0 til Glimt på Levermyr stadion.

Resten av omgangen var preget av dueller og lite fint spill. Simon Thomas fikk vist frem en vakker redning rett før pause, da Jerv sin venstreback klinket til fra 25 meter.

De vanskelige spilleforholdene satte en stopper for fin fotball. Glimt kunne gå i garderoben og varme seg med ledelse til pause.

Ung debutant

Etter 49 minutter kom Emil Jonassen seg fri på venstre siden og la et vakkert innlegg som Kristian Fardal Opseth kontrollerte i nettet bak en utspilt Jerv-keeper. Dermed lever håpet om målrekorden til Daniel Nannskog, sogningen står med 24 mål hittil, og rekorden til Nannskog er 27 mål.

Etter 58 minutter spilt på den våte gressmatta gjorde Aasmund Bjørkan sitt første spillerbytte, og det var tid for en gul (hvit for anledningen) debutant. Håkon Evjen var klar for å komme inn, og det var Jens Petter Hauge som måtte vike plass på kanten. Evjen ble dermed Bodø/Glimt sin aller første som er født etter år 2000 som spiller seriekamp for Glimt.

Rant inn

Etter drøye timen spilt på Levermyr lå ballen nok en gang i nettet, og denne gangen lå den bak Simon Thomas. Ballen ble spilt inn i feltet fra den høyre siden, og innlegget får en perfekt bue som ender hos Erlend Dahl Reitan. I duell med Ulrik Berglann skyter Reitan ballen i eget nett, og reduseringen var et faktum for blåbuksene fra Grimstad.

Nå rant målene inn i Grimstad, og denne gangen kunne nok en gang bortelaget heve armene i været. Fredrik Andre Bjørkan ble spilt fint gjennom av toppscorer Fardal Opseth, og alene med keeper gjorde unggutten ingen feil og satt inn dagens tredje mål for nordlendingene.

65 poeng

Tre ble fort til fire for Glimt, og etter 75 minutter på tavla sto det også 1-4. Fredrik Andre Bjørkan hadde igjen masse rom å løpe i, og uegoistisk sendte unggutten ballen videre til debutant Håkon Evjen. Evjen klarte ikke å overliste bakerste mann, men på returen fikk toppscorer Fardal Opseth en enkel oppgave med å øke ledelsen for bortelaget.

Flere mål ble det ikke i Grimstad, og Glimt plukket med seg tre nye poeng i innspurten av årets OBOS-liga. Dermed står Glimt med 65 poeng, før de gule tar i mot Åsane i årets siste hjemmekamp i serien.

Kampen mot Åsane spilles førstkommende søndag klokken 12:00, og vi håper så mange som mulig tar turen til Aspmyra for å støtte gutta!

Publisert: 22.10.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad / FOTO: Kent Even Grundstad