Glimt sikret tre nye poeng

De helgule spilte en god bortekamp i Mjøndalen, og vant sin sjuende strake seier mot laget fra Nedre Eiker.

Etter at Bodø/Glimt rotet bort seieren på overtid i forrige kamp mot Ranheim, er det nok et veldig tent Glimt-lag som har reist til østlandet for å spille om tre nye poeng mot Mjøndalen. Det er kun drøye åtte uker siden de to lagene sist spilte mot hverandre, og da var det Bodø/Glimt som kom seirende ut av den duellen. Den gangen var det Ulrik Saltnes som satt inn vinnermålet for Glimt, og mannen fra Brønnøysund er også med i dagens startoppstilling.

Disse starter for Glimt: Ricardo, Jonassen - Lode - Bjørnbak - Jacobsen, Saltnes - Angel - Moberg, Olsen, Opseth, Hauge.

Drømmestart

Glimt tok tidlig styringen i innledningen, og hadde mye ball de første minuttene. Både Mjøndalen og Bodø/Glimt har scoret mye mål i årets sesong, men de største sjansene uteble i åpningen av oppgjøret på Isachsen stadion.

Etter 11 minutter satt den derimot for Bodø/Glimt! Etter et vakkert angrep på den høyre siden, fikk Ulrik Saltnes til slutt ballen i beina på drøye 7 meter, og gjorde ingen feil i duell med MIF-keeperen. Den elegante midtbanemannen fra Brønnøysund plasserte ballen i nettet, og kunne juble for sitt syvende mål for sesongen. Dermed 1-0 til bortelaget!

Toppscoreren doblet

Det var tydelig et fokusert Glimt-lag som hadde tatt turen til østlandet, for bortelaget foretok få feil på det nylagte kunstgresset. Sjansene til Mjøndalen lot vente på seg, og Bodø/Glimt virket farlige hver gang de fikk ballen på Mjøndalen sin banehalvdel.

34 minutter spilt satt den igjen for Bodø/Glimt. Trond Olsen satt fart på sin venstreside, og løp fra samtlige brune spillere. Lynvingen sendte en perfekt pasning i retning Fardal Opseth, og den høyreiste spissen gjorde ingen feil i duell med Bokwe i MIF-buret. 2-0 til Glimt.

Til tross for høy intensitet og flere gode enkeltprestasjoner, ble det ingen flere mål i den første omgangen. Dermed stod det 2-0 til Bodø/Glimt etter de første 45´.

God kontroll

Mjøndalen, som måtte ofre mer fremover i den andre omgangen, fikk låne mer ball rett etter pause. Etter 54 minutter kom de brune til deres største sjanse, da en MIF-spiller kom til avslutning fra like utenfor sekstenmeteren. Skuddet ble mesterlig reddet av Ricardo Friedrich.

Drøye halvspilt omgang foretok Glimt sitt første spillerbytte i kampen. Jens Petter Hauge var ferdigspilt, og inn kom svensken Amor Layouni. Til tross for et større Mjøndalen-trøkk i den andre omgangen hadde Glimt tidvis god kontroll på laget fra Nedre Eiker. De brune fikk til lite fremover, og fortsatte å være farlige i den offensive fasen.

Etter 79 spilte minutter hadde Jose Angel gjort sitt på midtbanen, og ble erstattet av Patrick Berg. De helgule fikk større og større rom, og kun noen minutter senere fyrte innbytter Layouni av et frekt forsøk fra distanse. Nok en gang var MIF-keeperen med på notene, og fikk hanskene på ballen.

Holdt helt inn

Nå var det høy intensitet på Isachsen stadion, for kun minutter senere reduserte hjemmelaget på eget kunstgress. Ousseynou Boye fikk akkurat den tiden han trengte, og klarte å smyge inn en ball bak Ricardo i Glimt-buret. Dermed 2-1 til de helgule etter 88 spilte minutter.

Den ledelsen holdt helt inn, og Bodø/Glimt tok med seg tre deilige poeng fra Mjøndalen! Glimt fortsetter å rage øverst i OBOS-ligaen, og allerede neste helg venter ny kamp for de helgule! Da kommer Arendal på besøk til Aspmyra. Vi sees!

Publisert: 29.07.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad / FOTO: Kent Even Grundstad