De helgule hadde god kontroll i Arendal, og plukket med seg tre nye poeng i sommerbyen.

Etter forrige rundes festforestilling på Aspmyra, er det nå klart for nok et hinder i årets OBOS-liga. Denne gangen venter nyopprykkede Arendal som kun har vunnet to kamper denne sesongen.

Slik stilte Glimt: Ricardo Friedrich - Emil Jonassen, Marius Lode, Martin Bjørnbak, Thomas Jacobsen - Ulrik Saltnes, José Ángel Jurado De La Torre, Vegard Leikvoll Moberg - Thomas Drage, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen

Benken: Simon Thomas, Daniel Edvardsen, Jens Petter Hauge, Patrick Berg, Fredrik Andre Bjørkan, Kachi, Joachim Osvold.

Arendal i ledelsen

De fremmøtte i Arendal fikk ikke så mye å juble for i åpningsminuttene, og ingen av lagene skapte de aller største farlighetene. Det var allikevel Glimt som fikk kontroll på oppgjøret, og etter drøye ti spilte minutter kom de helgule til kampens første sjanse. Trond Olsen ble felt utenfor sekstenmeteren, og Opseth fikk prøve seg på det påfølgende frisparket, men keeperen fikk slått ballen ut til corner.

Arendal fikk mer kontroll på oppgjøret, og etter 20 minutter smalt det i Glimt sin sekstenmeter. De hvitkledde ropte på straffe, og ble hørt. Jakob Rasmussen var sikker som banken, og sendte Ricardo i feil hjørne. Dermed 1-0 til hjemmelaget etter halvspilt første omgang.

Nå skjedde det mye på Norac stadion, for kun minutter senere stormet de helgule framover. Thomas Jacobsen førte ballen oppover fra sin høyreside, og fikk til slutt sendt ballen til en umarkert Leikvoll Moberg, men vestlendingen klarte ikke å overliste sisteskansen i buret.

To kjappe mål

Den nyinnkjøpte midtbanemannen skulle igjen komme i fokus, og denne gangen på en litt mer gledelig måte. Glimt fikk corner fra venstre, og Thomas Drage sendte ballen helt over på lengste stolpe. Der ventet Vegard Leikvoll Moberg, og denne gangen gjorde han ingen feil da han la ballen kontrollert i nettet bak den rødkledde keeperen.

Nettet skulle igjen få kjørt seg etter drøye 38 minutter spilt. Toppscorer Fardal Opseth ble spilt nydelig gjennom av samboer Saltnes, og fra kloss hold gjorde sokningen ingen feil, og sendte bortelaget i ledelsen.

Friskt etter pause

Glimt fortsatte der de slapp i den andre omgangen, og satt det hvite forsvaret på flere prøver de første minuttene. Både Ulrik Saltnes og Thomas Jacobsen fikk testet skuddfoten før det var spilt 52 minutter, men ingen av dem traff målet til den røde sisteskansen.

De helgule fortsatte trøkket utover i omgangen, og vartet opp med flere fine angrep. Jens Petter Hauge, som kom inn for Trond Olsen etter 61 minutter, viste seg som et friskt pust etter innhoppet, og kombinerte fint med Thomas Drage på venstresiden. Glimt hadde mye ball, og Arendal sleit med å få tak i kula på eget gress.

Frisparkperle

Etter 73 spilte minutter fikk Fardal Opseth frispark på drøye 17 meter. Fungerende kaptein Martin Bjørnbak jogget oppover banen, og gjorde seg klar til å slå. Den høyreiste moværingen gjorde ingen feil da han banket ballen inn via tverrliggeren. 3-1 til Bodø/Glimt!

Arendal klarte aldri å komme tilbake, og Glimt vant til slutt komfortabelt 3-1 i sørlandsbyen. Takk til dere på tribunen som gjorde denne bortekampen komplett!