Bodø/Glimt slo Fredrikstad 4-0.

De helgule tok en komfortabel seier mot Fredrikstad, da de ble sendt hjem med et 4-0 tap i bagasjen.

Det er topp mot bunn på Aspmyra. Fredrikstad sliter i bunnen av tabellen, mens Bodø/Glimt fortsetter å imponere helt i toppen.

Aasmund Bjørkan har valgt ut de elleve som starter:

Ricardo - Jonassen, Lode, Bjørnbak, Jacobsen - Saltnes, Angel, Moberg - Olsen, Fardal Opseth, Layouni.

Benken: Thomas, Drage, Berg, Bjørkan, Hauge, Sigurjonsson og Dahl Reitan.

Drømmeåpning

Allerede etter 27 sekunder scoret Vegard Leikvoll Moberg og sendte de helgule opp i en tidlig 1-0 ledelse. Etter åtte minutter kom Trond Olsen alene med keeper og doblet ledelsen for Glimt. Jose Angel viste frem skuddfoten sin etter fjorten minutter, men skuddet fra 18 meter snek seg utenfor.

Kristian Fardal Opseth tok med seg ballen fra midtbanen etter 20 minutter og spilte Amor Layouni nydelig gjennom. Layouni fikk med seg ballen alene med keeper, men en Fredrikstad spiller fikk kastet seg foran og blokkert skuddet. 33 minutter var spilt da Ulrik Saltnes klinket ballen i tverrliggeren, returen endte i ingenting.

Kristian Fardal Opseth headet en ball i tverrliggeren et minutt før pause, dagens andre i tverrliggeren fra Glimt. Dette var det siste som skjedde i første omgangen. Glimt gikk i garderoben med en behagelig 2-0 ledelse.

Dahl Reitan inn til andre omgang

Bodø/Glimt gjorde sitt første bytte i pausen da Erlend Dahl Reitan erstattet Thomas Jacobsen. Andre omgang startet mye roligere enn første omgang. Glimt hadde for det meste ballen, men skapte ikke de store sjansene. Da andre omgang nærmet seg halvspilt, begynte det å skje ting foran målet til Fredrikstad.

To kjappe mål

Jens Petter Hauge kom inn etter 67 minutter for Amor Layouni. Det første Hauge gjorde var å slå inn til Ulrik Saltnes, og da skjedde det som har blitt en vane, Ulrik Saltnes la på til 3-0. Vegard Leikvoll Moberg leverte sin andre assist for kvelden da Trond Olsen enkelt kunne bredside inn sitt andre mål for kvelden, 4-0 til Glimt etter 70 minutter.

Thomas Drage kom inn etter 71 minutter,  da Vegard Leikvoll Moberg hadde løpt nok. Glimt tok en komfortabel 4-0 seier mot Fredrikstad etter mål fra Moberg, Saltnes og Olsen med to.