Årets første tap i OBOS-ligaen

Sandnes Ulf vant 3-0 på den tunge gressmatta i Rogaland, og Glimt gikk dermed på sesongens første tap.

Vegard Leikvoll Moberg og de andre helgule fra Bodø har virkelig fått fart på sakene, og står med 16 poeng på de seks første kampene i sesongen. Det betyr at Bodø/Glimt har inntatt tabelltopp før den syvende runden, men nå venter et sterkt lyseblått lag fra Sandnes.

Glimt har fortsatt til gode å tape på norsk jord i 2017, og forrige tap kom mot nettopp Sandnes Ulf, den gang på La Manga. Det var kun en treningskamp, og nå er det alvor, når det skal kjempes om poeng på Sandnes stadion.

Slik startet Bodø/Glimt

Glimt XI: Ricardo Friedrich - Thomas Jacobsen, Martin Bjørnbak, Marius Lode, Emil Jonassen - Vegard Leikvoll Moberg, Jose Angel, Ulrik Saltnes - Patrick Berg, Kristian Fardal Opseth, Thomas Drage

Benken: Simon Thomas, Daniel Edvardsen, Trond Olsen, Jens Petter Hauge, Kachi og Nemanja Mladenovic.

Kampen åpnet med at Glimt fikk et frispark i farlig posisjon, dessverre for Glimt hadde ikke Bjørnbak stilt inn siktet. Etter elleve minutter fikk Vidar Nisja en stor mulighet for Sandnes Ulf, men Ricardo vartet opp med en fin redning. 24 minutter var spilt når dagens første mål ble scoret, da Kjell Rune Sellin sendte Sandes Ulf i ledelsen.

Sandnes Ulf var nok en gang farlig frempå etter 29 minutter, men Ricardo vartet opp med nok en god redning. Første omgang var en trist affære, med lite sjanser. Ut av ingenting fikk Sandnes Ulf et mål, ellers var det lite som skjedde de første 45 minuttene.

PAUSE

Aasmund Bjørkan valgte å ikke benytte seg av noen innbyttere i pausen, så det første byttet kom 62 minutter ut i kampen da Kachi erstattet Thomas Drage. Glimt fikk mer kontroll i andre omgang, men kampen fortsatte i samme lave tempo som før pause. Etter 70 minutter begynte Sandnes Ulf og komme mer med i kampen, og Glimt hadde fortsatt ikke hatt en stor sjanse. Sandens Ulf økte ledelsen etter 73 minutter, da de scoret på et frispark. Jens Petter Hauge og Trond Olsen kom inn for Emil Jonassen og Thomas Jacobsen etter 75 minutter for å jakte mål for de gule.

Etter 82 minutter kom Glimt sin første store sjanse, da Kachi fikk stå helt alene og headet ned i bakken før keeper fikk kontroll på ballen. Sandnes Ulf økte til 3-0 rett før full tid, noe som også ble sluttresultatet. Glimt gikk dermed på årets første tap i OBOS-ligaen.