Målfest på Jessheim!

Glimt spilte så og si en perfekt kamp på Jessheim stadion, og vant 5-2 over Ull/Kisa!

Annonse:

Det er ikke lenge til Glimt for alvor kan kalle seg et eliteserielag i 2018, men først skal det kjempes om flere viktige poeng de neste ukene. Ull/Kisa er første hinder ut, og det er forventet at de helgule kommer til å få det tøft mot et kvalikjagende Jessheim-lag.

Ull/Kisa ligger nemlig på en solid sjetteplass i årets OBOS-liga, og kan for alvor bite seg fast sammen med de tre andre lagene på kvalikplass. I dag møter de lysegule et helgult Glimt-lag som ikke har tapt en fotballkamp siden 4.juni, da de møtte Ranheim i Trondheim.

Etterlengtet comeback

Blant de vi fant i lagoppstillingen til Bodø/Glimt var blant annet Brede Moe tilbake fra start, etter å ikke ha startet en kamp siden juli 2016.

- Det er fantastisk deilig å være tilbake. Jeg har alltid hatt i bakhodet at jeg skulle tilbake, så det føles veldig godt, sa Brede Moe til Eurosport kun noen minutter før kampstart på Jessheim

Drømmestart

Det skulle ikke ta mange minutter før ballen lå i kassa bak Ull/Kisa-keeperen. Trond Olsen sendte et fint innlegg inn i feltet, og ballen landet perfekt på foten til toppscorer Fardal Opseth. Sokningen gjorde ingen feil, og satt inn dagens første mål på Jessheim.

To minutter senere skulle toppscoreren nok en gang komme i fokus, og nok en gang skulle det resultere i mål. Fardal Opseth var som en giftig slange inne i feltet, og doblet ledelsen på Jessheim stadion. Drømmeåpning, og 2-0!

Rant inn

Ikke de største sjansene å skrive hjem til de neste tjue minuttene, men etter 24 minutter på banen satt den igjen for Glimt. Leikvoll Moberg plukket opp en en ball i feltet, og fyrte av. Ballen traff beinet til Trond Olsen, og keeper klarte ikke å avverge et nytt baklengs til hjemmelaget. 3-0.

Kan ikke si at det er så mye mer enn mål å skrive om, for etter en drøy halvtime lå den fjerde i kassa bak Ull/Kisa-keeperen. Amor Layouni ble spilt nydelig gjennom, og svensken gjorde ingen i duell med den blåkledde sisteskansen. 4-0 på Jessheim!

Nå rant det ordentlig inn i Akershus, og hvem andre enn toppscorer Fardal Opseth fikk æren av å sett inn Glimt sitt femte mål for dagen. Sokningen fikk stå helt alene på bakerste, og kunne enkelt pirke inn sitt tredje mål for dagen.

Det ble, heldigvis for Ull/Kisa, omgangens siste mål. Bodø/Glimt har kjørt over hjemmelaget, og kunne gå inn i garderoben med et solid utgangspunkt før den andre halvdelen.

Roligere etter pause

Etter 53 minutter var tiden inne for å bytte ut dagens store helt, Brede Moe. Moe ble erstattet av Patrick Berg, noe som betydde at Ulrik Saltnes tok plass i midtforsvaret sammen med Marius Lode.

Hjemmelaget tok mer regi etter pause, og kom til noen halvsjanser i innledningen av den andre omgangen. Særlig bergenseren Mats Kalan fikk testet ut Simon Thomas, men canadieren hadde full kontroll på skuddet fra backen.

Utlikning

Bodø/Glimt kom også til noen småsjanser i den andre omgangen, men scoringene uteble for både de gule og de hvite spillerne ute på gressmatta. Omgangen endte uansett ikke målløs, for etter 80 spilte minutter måtte Simon Thomas plukke dagens første ball ut av nettet. Andreas Aalbu dukket opp på bakerste stolpe, og fikk enkelt styre ballen inn bak sisteskansen. 1-5 på Jessheim!

Ull/Kisa fikk med seg et siste trøstemål på tampen da Andreas Aalbu nok en gang fikk lagt ballen i nettet, men flere mål ble det ikke. Dermed kunne Glimt løfte armene i været, og feire nok en trepoenger i OBOS-ligaen.

Nå kan opprykket sikres på søndag, når Florø kommer på besøk til Aspmyra! Vi gleder oss!