Poengdeling på Aspmyra

Det ble høydramatisk på tampen, da Ranheim og Bodø/Glimt til slutt delte poengene på Aspmyra.

Glimt kunne ta et ordentlig byks på tabellen, og sikre seg tre viktige poeng i kampen om direkte opprykk i årets OBOS-liga. Høstsesongens første hinder var tabellnabo Ranheim som kun har tapt tre kamper denne sesongen. Glimt på sin side har enda til gode å tape en seriekamp på eget gress, og med et solfylt Aspmyra i praktslag kunne mye tyde på nok en god dag for de helgule.

Bodø/Glimt stilte med en debutant fra start, i Amor Layouni, og Trond Olsen ble dermed henvist til benken. Jens Petter Hauge fikk også sjansen fra start i , og unggutten tok plass i sin vante posisjon på høyrekanten.

Slik stilte Glimt: Ricardo, Jacobsen, Bjørnbak, Lode, Jonassen, Moberg, Angel, Saltnes, Hauge, Opseth, Layouni

Glimt i ledelsen

Etter kun ett minutt på klokka ble Fardal Opseth felt rett utenfor sekstenmeteren, og dagens kaptein Martin Bjørnbak stilte seg opp. Den høyreiste moværingen fikk ikke helt dreis i kula, og ballen traff en av de blåkledde i muren.

Ikke de største sjansene de første 15 minuttene, men både Ranheim og Glimt viste gode tendenser i innledningen. Debutant Amor Layouni virket veldig frisk på kanten, men det var en annen gulkledd som skulle få hele Aspmyra til å reise seg. Etter et vakkert spill på den høyre siden fikk Ulrik Saltnes til slutt ballen på fem meter, og gjorde ingen feil i duell med Ranheim-keeperen. "Salte" la den rolig i hjørnet, og sendte dermed hjemmelaget i ledelsen etter 16 spilte minutter.

Utlikning

Det skulle ikke ta lang tid før gjestene fra Trondheim svarte med samme mynt. Nesten på samme måte som Glimt kom de blåkledde seg oppover på siden, og spilte en fin 45 graders pasning ut i feltet. Der ventet Mads Reginiussen som enkelt kunne bredside ballen bak en utspilt Ricardo Friedrich. 1-1 i solskinnet.

Etter 34 minutter var det Vegard Leikvoll Moberg sin tur til å true det blå forsvaret. Den tidligere Sogndal-spilleren kom seg gjennom, og alene mot keeper satt Moberg ballen utenfor målet til Even Barli i Ranheim-buret. Enorm Glimt-sjanse!

Resten av omgangen bød ikke på de største sjansene, og lagene gikk inn i garderoben med ett mål hver på tavla.

Publikum på Aspmyra fikk ikke servert så mye mer enn en frekk tunell fra Jens Petter Hauge de første fem minuttene av den andre omgangen. Få sjanser de første minuttene, men to lag som tydelig hadde mye respekt for hverandre.

Lynet fra Lyngen

Etter 54 minutter spilt kom den første store sjansen i den andre omgangen. En blåkledd spiller dro seg løs på drøye atten meter og fyrte av. Ballen steg og steg, og traff til slutt tverrliggeren bak Barli. Returen satt en annen Ranheim-spiller i mål, men linjedommeren var raskt oppe med flagget og markerte for offside.

Etter en drøy time foretok Bjørkan og Knutsen sitt første trekk fra benken. Debutant Amor Layouni hadde gjort sitt på venstrekanten, og ble erstattet av Trond Olsen. Kun ti minutter senere gjorde en annen kjenning seg klar for Bodø/Glimt. Patrick Berg erstattet Jose Angel på midtbanen.

Det var en tydelig spillesugen Trond Olsen som kom inn på venstresiden, for lynet fra Lyngen satt fart på Glimt-angrepene fra første stund. Det byttet lønte seg, for etter 76 spilte minutter satt den for Trond Olsen! Olsen fikk ballen gjennom på venstresiden, og fyrte av fra omtrent syv meter. Ballen la seg elegant i hjørnet bak en utspilt Barli. 2-1 til Glimt!

Nytt bortemål

Ledelsen skulle holde i omtrent tre minutter. En Ranheim-spiller fikk plutselig en halv midtdel å løpe på, og kom alene mot Ricardo. Brasilianeren felte angrepsspilleren, men ballen rulet videre til Mats Lillebo som enkelt kunne sette inn bortelagets andre utlikning for dagen. 2-2.

89 minutter spilt satt Bjørkan og Knutsen inn Joachim Osvold for Jens Petter Hauge, og det skulle vise seg å være litt av et sjakktrekk. En perfekt ball ble spilt opp mot tre godt plasserte gulkledde spillere, og Joachim Osvold fikk ballen på panna og plasserte den rolig ned i det høyre hjørnet. Dermed 3-2 til Glimt på Aspmyra!

Dagens tredje utlikning

Nok en gang skulle det ta tre minutter før Ricardo nok en gang kunne hente ballen ut fra nettet. En lang ball ble spilt opp mot Mads Reginiussen, og mannen som satt inn den første utlikningen for Ranheim fikk stusset ballen bakover, og satt inn Ranheim sin tredje utlikning for dagen.

Dermed endte dramaet 3-3, og Bodø/Glimt har fortsatt til gode å tape på eget gress i serien. Neste kamp er borte mot Mjøndalen, i det som blir nok en viktig kamp for Glimt.

Publisert: 22.07.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad / FOTO: Kent Even Grundstad