KRAFT I KULA: Midtstopper Marius Lode sender avgårde en stilfull pasning i kampen mellom Bodø/Glimt og Jerv på Aspmyra. (FOTO: Kent Even Grundstad)

Før kampen: Bodø/Glimt - Arendal

Etter en sterk borteseier mot Mjøndalen forrige runde, er det et Bodø/Glimt-lag med selvtillit som tar i mot laget fra Aust-Agder.

Bodø/Glimt tok en sterk 2-1 seier mot Mjøndalen i forrige serierunde. Stillingen til pause var 2-0 etter at Glimt dominerte hele omgangen. Romkameratene Ulrik Saltnes og Kristian Fardal Opseth scoret to fine mål, og Glimt kunne fort ledet med mer. Etter pause gikk tempoet litt ned og Mjøndalen fikk seg et trøstemål rett før slutt. Prestasjonen i førsteomgang holdt og Glimt tok med seg tre nye poeng hjem til Bodø.

Bodø/Glimt - Arendal

Aspmyra Stadion

Søndag 6.august 18:00

Ikke levd opp til forventningene

Arendal var sett på som en outsider før årets sesong og mange hadde troen på dem. Etter 17 runder, ligger de sist på tabellen med ti poeng. Sørlandslaget har ikke tatt en trepoenger siden 16. mai, da Kongsvinger ble slått 3-2. Da Glimt slo Arendal 3-1 på bortebane tidligere i år, var det Mattias Andersson sin første kamp som hovedtrener. Den unge treneren har fortsatt ikke vunnet en kamp i OBOS-ligaen med Arendal.

Med syv poeng opp til trygg plass, er det et lag i poengnød som gjester Aspmyra på søndag. Arendal har vist i sommervinduet at de har midler for å holde seg, hele fem spillere har blitt hentet inn, blant annet ringreven Peter Kovacs.

Ubeseiret og nye ansikter

Bodø/Glimt er fortsatt ubeseiret på Aspmyra i årets OBOS-liga, og har scoret 26 mål på åtte hjemmekamper. De siste ti kampene har endt med 23 av 30 mulige poeng for de helgule. Hittil i sommer har Mathias Normann, Joachim Osvold, Kachi og Morten Konradsen forlatt Glimt. Oliver Sigurjónsson, Erlend Dahl Reitan og Amor Layouni har blitt hentet inn. OBOS-ligaens toppscorer Kristian Fardal Opseth har gjort låneavtalen sin permanent og har signert en kontrakt ut 2019-sesongen.

Forrige møte

Arendal har kun spilt mot Glimt en gang, det var tidligere i år da Glimt vant 3-1 på Arendal idrettspark. Arendal tok ledelsen etter 23 spilte minutter. Det tok bare femten minutter før Glimt hadde snudd kampen etter mål fra Vegard Leikvoll Moberg og Kristian Fardal Opseth. Etter 73 minutter ble vi alle vitne til en Bjørnbak spesial, når han klinket et frispark i mål. Kampen endte 3-1 til Bodø/Glimt.

Vi håper så mange som mulig tar turen til Aspmyra og hjelper Bjørkans soldater til tre nye poeng i jakten på opprykk.