Før kampen: Bodø/Glimt - Elverum

Det er klart for sesongens andre hjemmekamp, når de nyopprykkede fra Hedmark kommer på besøk til Aspmyra.

Etter en særdeles spennende og dramatisk kamp mot Åsane sist helg, er Bodø/Glimt nok en gang klar for kamp. Takket være Jose Angel og en kanonsterk Martin Bjørnbak fikk Glimt med seg ett viktig poeng tilbake til Bodø. Nå venter Elverum, et lag som enda har til gode å vinne denne sesongen. 

Bodø/Glimt - Elverum

Aspmyra stadion

17.04.17 18:00

Etter opprykket til OBOS-ligaen har hedmarkingene fått en tøff start på sesongen. De svarte og hvite åpnet sesongen borte mot Sandes Ulf, noe som resulterte i et oppskriftsmessig tap. Etter at Bengt Sæternes' menn la ballen i kassa før det var spilt 35 minutter, hadde det ferske OBOS-laget lite å stille opp med. 

I 2.runde møtte Elverum mer overkommelig motstand da ett av de tre andre nyopprykkede lagene kom på besøk på Elverum stadion, nemlig Tromsdalen. I likhet med kampen mot Sandes Ulf, slapp Elverum inn et tidlig mål, og så lenge ut til å slite med å henge med. Det måtte derimot en svensk innbytter til for at Elverum fikk sitt første mål for sesongen. Amor Layoni skøyt seg rett inn i hjertene til hjemmepublikummet da han satt ballen i nettet, kun sekunder før slutt. Dermed 1-1, og ett poeng på to kamper. 

Annonse:

Bodø/Glimt på sin side åpnet sesongen med tre poeng, da Kongsvinger ikke klarte å få med seg noe som helst fra Aspmyra. Kampen endte 3-2, etter at hjemmelaget snudde kampen etter å ha ligget under 1-0 til pause. Både kaptein Trond Olsen og Kristian Fardal Opseth tegnet seg på scoringslista for de helgule. 

Årets første bortetur kan sammenlignes med Elverum sin første hjemmekamp. Der møtte Glimt Kjetil Knutsen sin gamle klubb Åsane, som også har ambisjoner om å kjempe om opprykk i 2017. Det viste de også mot Glimt, og tok ledelsen etter 52 minutter. Alle tre poengene så lenge ut til å bli værende i Bergen, helt til visekaptein Martin Bjørnbak steg opp på en corner og stanget inn 1-1-målet. Dermed står Bodø/Glimt med fire poeng av seks mulige før de tar i mot Elverum på Aspmyra. 

Siste møter

Sist gang lagene møtes var i 2013, noe som endte med en 2-1-seier til bodøværingene i Elverum. Da var det nåværende kinaproff Abdurahim "Ibba" Laajab og tidligere kaptein Ruben Imingen som tegnet seg på scoringslisten.

Elverum 1-2 Bodø/Glimt (01.09.2013 OBOS-ligaen)

Bodø/Glimt 3-0 Elverum (21.04.2013 OBOS-ligaen)

Bodø/Glimt 2-0 Elverum (29.05.2013 NM Cupen) 

Vi krysser fingrene for at den gode statistikken mot Elverum fortsetter, og at Bodø/Glimt tar tre nye poeng på Aspmyra. 

Her kan du se video av hvordan det gikk forrige gang Bodø/Glimt og Elverum møttes på Aspmyra: 


Annonse fra Eliteserien: