Før kampen: Fauske/Sprint - Bodø/Glimt

Det er endelig klart for 1.runde i cupen, der Glimt skal måle krefter mot naboene fra øst

Kun tre dager etter at Fredrikstad ble slått i Østfold, skal Bodø/Glimt igjen få med seg et sterkt resultat fra en bortebane. Denne gangen handler det ikke om tre poeng, men om å ta seg videre til neste runde av cupen. Glimt har gode minner fra turneringen i fjor, der de helgule kom seg helt til semifinalen. Rosenborg ble dessverre for sterke, og vant til slutt også finalen mot Kongsvinger på Ullevaal.

Fauske/Sprint - Bodø/Glimt

SKS - Arena

Onsdag 26.april 18:00

I motsetning til Bodø/Glimt har Fauske/Sprint måttet spille kvalifiseringskamper for å få bli med i cupsirkuset. I første kamp møtte de blåkledde et annet Bodø-lag, nemlig Grand Bodø. Fauske/Sprint tok oppskriftsmessig ledelsen etter 39 minutter, og det så ut til at hjemmelaget hadde grei kontroll utover kampen, men den gang ei. Grand Bodø utliknet, og det så ut til at det skulle gå mot et uavgjort resultat. Etter 83 minutter spilt var Fauske/Sprint ferdige med å leke, og satt inn tre mål bak en utslått Grand-keeper, Dermed 4-1, og seier til hjemmelaget.

Den andre kampen var også mot et Bodø-lag. Junkeren var siste hinder før Fauske/Sprint kunne være klare for 1.runde i cupen, og denne kampen skulle vise seg å bli betraktelig jevnere  Til pause stod det 2-2 på tavla. Det skjedde etter at Fauske/Sprint først hadde gått opp i ledelsen, Junkeren hadde slått tilbake to ganger, før Fauske/Sprint satt inn omgangens siste mål i det 44.spilleminutt. Men med en tidlig scoring for hjemmelaget i den andre omgangen ble det tøft for laget fra Rønvika, og Fauske/Sprint vant til slutt 3-2.

Det er nå vi skal bevise at vi har en god dybde i troppen

— Aasmund Bjørkan

De blåkledde fra Fauske har forøvrig også spilt en kamp i serien denne sesongen, og gikk seirende ut av duellen mot Junkeren 2 med sifrene 4-2. Bodø/Glimt 2 leder avdelingen i 4.divisjon foran Fauske/Sprint etter en kamp spilt.

For Bodø/Glimt sin del har de siste kampene bestått av tre seiere og en uavgjort, og tabelltopp etter fire runder i OBOS-ligaen. Seierene har kommet i hjemmekampene mot Kongsvinger (3-2) og Elverum (5-0), samt søndagens batalje mot Fredrikstad på bortebane som endte med en knepen 1-0-seier for de helgule.

Nå venter altså Fauske/Sprint i det som er Bodø/Glimt sitt første hinder på vei til finalen på Ullevaal. Trener Aasmund Bjørkan nevnte for GLIMT-TV etter kampen mot Fredrikstad at det er ventet rulleringer på laget, og flere av de som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen, skal få vise at de fortjener nettopp det.

Den Gule Horde setter opp buss til kampen i SKS Arena hvor Sprint inviterer til skikkelig fotballfest. Meld deg på bussturen på DGHs facebooksider. Fauske/Sprint fyller 80 år dagen før avspark i første runde i cupen, og inviterer til fotballfest. De første 700 som møter opp får gratis inngang og laksemåltid i hallen. Dersom du ikke er blant de 700 første koster kampen 100 kr for de over 16 år, mens det koster 50 kroner for de under.