Bodø/Glimt mot Hødd 13. juni. 4. runde cupen.

Før kampen mot Sandefjord

På søndag går Bodø/Glimt for tre poeng når de møter Sandefjord Fotball hjemme på Aspmyra.

Annonse:

Eliteserien kjøres i gang igjen i Bodø etter en liten frihelg. Etter å ha tatt seg videre i cupen på bekostning av Hødd, og med noen fridager for å lette på kroppen, skal vi nok få se et sultent Glimt-lag som tar imot tabelljumbo Sandefjord.

Siste møter på Aspmyra

20.09.2015 Eliteserien Bodø/Glimt – Sandefjord 2-1
05.08.2013 OBOS-Ligaen Bodø/Glimt – Sandefjord 2-0
20.05.2012 OBOS-Ligaen Bodø/Glimt – Sandefjord 4-0
10.04.2011 OBOS-Ligaen Bodø/Glimt – Sandefjord 1-1
02.08.2009 Eliteserien Bodø/Glimt – Sandefjord 1-0 

Åtte strake tap

Gjestene har gått gjennom en vanskelig sesong så langt. Ansettelsen av Magnus Powell som hovedtrener i vinter ble ingen stor suksess, og nå har blåtrøyene fra hvalfangerbyen hentet inn et ubeskrevet blad fra Spania. Martí Cifuentes ble hentet fra svenske AIKs akademi, og har rukket å lede Sandefjord i en kamp så langt.  Det endte i 3-0 tap for Haugesund på hjemmebane, men blåtrøyene så mye bedre ut til tross for resultatet enn de har gjort nesten i hele år.

Sandefjord spiller med en trebacks-linje nærmest religiøst. 3-4-3 eller 3-5-2 er formasjonene blåtrøyene er kjente for å stille i. Under Magnus Powell gikk det dårlig ettersom Powell er en 4-4-2 trener. Cifuentes derimot er kjent ved bruken av en trebacks-linje, og derfor vil nok Sandefjord by på mer trøbbel enn de ville gjort tidligere. En slik trebackslinje kan passe Glimt godt å spille imot, spesielt ettersom Glimt er et sterkt kontringslag, så hvis ikke de to breie ving-backene er tilbake tidsnok, kan det bli mye rom for spillere som Håkon Evjen, Amor Layouni, Trond Olsen, og Jens Petter Hauge til å utfordre stopperne rettvendt. Da blir det farlig.

På de siste fem kampene står Sandefjord med fem tap mot Vålerenga, Odd, Sarpsborg 08, Strømsgodset, og nevnte Haugesund. Faktisk har de tapt de siste åtte kampene. Den rekka skal forlenges!

På ellevte plass

Vi kjenner alle til Glimts vanlige 4-3-3 formasjon, så hovedspørsmålet ligger ikke i hvordan Glimt kommer til å stille i formasjon, men heller hvilke navn vi ser i startoppstillingen. Først og fremst kan det nevnes at Glimt ligger på ellevte plass, med to seiere, to tap, og en uavgjort på de fem siste kampene. Molde og Ranheim ble slått, Stabæk spilte vi uavgjort mot, mens tapene kom for Tromsø og Start. Med seier mot Sandefjord vil vi krype opp i ryggen til Odd, som ligger på tiende plass med 17 poeng. Vi står nå med 13 poeng før helgens kamp. 

Hvem vil starte for Glimt?

Vi vet at Ricardo har gjort keeperplassen til sin å tape, noe som gjør at vi går ut i fra at han starter i mål. Etter det blir det mer usikkert. Martin Bjørnbak starter nok, men hvem får han som makker? Marius Lode er nok ikke helt spilleklar enda, så Brede Moe blir nok mannen som starter ved siden av Thor-med-hammeren/Martin Bjørnbak. Ellers kommer nok Josè Isidoro på høyrebacken, mens venstrebacken står åpen mellom Thomas Jacobsen og Emil Jonassen.

Ellers er kampen hard på midten om posisjonene også. Patrick Berg spilte en meget god kamp sist mot Hødd, mens Ulrik Saltnes, Philip Zinckernagel og Josè Angel er viktige spillere for det Kjetil Knutsen vil gjøre offensivt. Der blir det spennende å se hvem Knutsen går for.

På topp får vi nok se en spillesugen Kristian Fardal Opseth, som banket inn tre mål i helga for Glimt 2 da de slo Mo IL i en liten seriefinale i fjerde divisjonen. På kantene er det kniving om plassene mellom Jens Petter Hauge, Trond Olsen, Håkon Evjen, og Amor Layouni. Sistnevnte er undertegnende usikker på om er klar etter skaden han pådro seg mot Stabæk.

Det som er sikkert er at Glimt har flere spillere som banker på døra angående en startplass i Kjetil Knutsens ellever. Uansett hvem han velger, så skal dette laget være godt nok til å banke Sandefjord hjemme på eget kunstgress på Aspmyra!

Møt opp på Aspmyra klokken 18:00 til kamp! Ikke kjøpt billetter enda? Gjør det her!

Annonse fra Eliteserien: