Før kampen mot Stabæk

Bodø/Glimt har ikke vunnet på Nadderud Stadion siden 2004. Den statistikken er det på tide å gjøre noe med.

Annonse:

Kampstart 18:00 på Nadderud Stadion. Vises på Eurosport og Eurosportplayer.

Både Stabæk og Bodø/Glimt har slitt den første tredjedelen av årets Eliteserie-sesong. Hjemmelaget fra Bærum ligger på en 14. plass med kun 10 poeng, mens de helgule på sin side står med 12 poeng på en 11 plass. Det blir med andre ord en viktig kamp for begge lag allerede før halvspilt sesong.

Tidligere kamper på Nadderud

26.09.2016 Stabæk 1-0 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
07.06.2015 Stabæk 3-2 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
12.03.2015 Stabæk 1-1 Bodø/Glimt (Treningskamp)
27.04.2014 Stabæk 2-1 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
25.10.2009 Stabæk 2-0 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
03.08.2008 Stabæk 4-1 Bodø/Glimt (Tippeligaen)

Sist gang Bodø/Glimt reiste hjem med alle poengene fra Nadderud stadion var tilbake i 2004. Da vant vi stort med sifrene 5-2 etter hele tre scoringer av Aasmund Bjørkan, ett av Runar Berg, og ett av Trond Olsen.

Bunnoppgjør

På de fem siste kampene står Stabæk med fire tap og en seier. Den seieren kom mot Odd på hjemmebane for to runder siden. Glimt står med en uavgjort, to tap og to seiere over samme antall kamper, og må nok tåle et aldri så lite favorittstempel på bortebane for en gangs skyld.

Til tross for at Bærums-laget har få seiere på de siste kampene, er det ikke helt svart hos den tradisjonsrike klubben. De har spilt gode kamper mot både Vålerenga, Rosenborg og Sarpsborg 08, men har hverken hatt flaksen, rutinen, eller marginene på sin side til å vippe kampene i deres favør. Spesielt mot Rosenborg spilte de en svært god kamp, men måtte se seg slått 1-0 etter å ha misbrukt store målsjanser.

Glimt har også slitt med å avgjøre kampene i sin favør denne sesongen. Den lille uttellingen foran mål har vært hovedgrunnen til det. Glimt har kun scoret 12 mål på 12 kamper, og sluppet inn 14 på de 12 kampene. Når halvparten av de scorede målene har kommet på de to siste seierne, så sier det sitt om uttellingen foran mål i starten av sesongen. Forsvarsmessig derimot står Glimt fram som et av de beste lagene i Eliteserien. Kun Brann, Rosenborg og Sarpsborg 08 har sluppet inn færre mål enn Glimt så langt denne sesongen, noe som er utrolig sterkt av Martin Bjørnbak og co.

Til tross for få mål denne sesongen kan Glimt ha funnet lys i enden av tunellen i forrige hjemmekamp. Da ble overraskelseslaget Ranheim slått hele 4-0 etter scoringer av Ulrik Saltnes, Amor Layoni, Philip Zinckernagel og Håkon Evjen. Sistnevnte skrev også denne uken under på en ny og lengre kontrakt med Glimt.

Kampscenario

Dette er to lag som har prestert ujevnt gjennom hele sesongen, noe som gjør det vanskelig å forutse et kampbilde. Med tanke på at Glimt spiller på bortebane og ser ut til å ha gått litt tilbake til det basice med kontringsfotball, kan vi fort få en intensiv og spennende match med mange Glimt-kontringer. Stabæk er kjent for å holde ballen i laget og ta sjanser i det oppbyggede spillet, noe som burde passe Glimt ypperlig. Her er det all grunn til å være optimist helt til siste sparket på ballen rundt kl. 19:45 på søndags kveld.

Hva sier Aasmund Bjørkan før kampen? Se her!


Annonse fra Eliteserien: