Før kampen mot Start

Det er snart klart for toppoppgjør mot Start i Kristiansand. Her er alt du trenger å vite før oppgjøret.

Mandag reiser Bodø/Glimt til Norges solkyst i Kristiansand og kan virkelig feste grep om førsteplassen med muligheten for å danne en 11 poengs luke fra serietoer Start.

Kampen kan være det nærmeste man kommer en seriefinale i årets sesong. Det blir ingen enkel oppgave, siden dette på papiret kan være sesongens vanskeligste bortekamp.

Takk for sist!

Sist gang lagene møttes på Aspmyra i vår, ble det et svært spennende oppgjør som endte 3-2 til Glimt. Den gang ble Martin Bjørnbak den store helten da han banket ballen i mål fra frispark på overtid.

Det kan fort bli like spennende på Sør Arena, siden Start kun har tapt en hjemmekamp i år. Glimt på sin side har ikke tapt på 11 kamper og holdt nullen de siste fem kampene. Vår sisteskanse Ricardo har altså ikke sluppet inn på 450 minutter.

To lag i medvind

Poengfangsten for begge lag har nærmest vært identisk den siste tiden. Både Start og Bodø/Glimt har tatt hele 13 av 15 mulige poeng de siste fem kampene.

Glimt har imidlertid levert best resultater denne perioden og står med 14 mål og null baklengs de fem siste oppgjørene, mens Start har elleve mål og seks baklengsmål.

Se video: Slik gikk det sist. Artikkelen fortsetter under videoen

Sterkt grep på Start

I innbyrdes oppgjør har Glimt hatt et godt grep på de gulkledde fra Kristiansand. I løpet av de 4 siste oppgjørene har Glimt vunnet samtlige. Da lagene møttes i fjor på Sør Arena tok Glimt en overbevisende 4-1-seier.

xVi må tilbake til mai 2015 for å finne sist gang Start tok poeng mot Glimt. Den gang var begge lagene i Eliteserien, og sånn som tabellen ser ut i dag kan det bli en realitet allerede neste år.

Med seier vil luka ned til Start på andreplass bli på hele elleve poeng. Med sju kamper igjen etter oppgjøret på Sørlandet kan det bli en meget gul høst i 2017.