Før kampen på Leknes

Tirsdag kveld spiller Bodø/Glimt mot et sammensatt lag fra Lofoten Leknes i Lofoten. Les deg opp før kampen her.

Annonse:

I landslagspausen reiser Bodø/Glimt over Vestfjorden for å holde fotballskole sammen med Leknes FK. I tillegg til denne fotballskolen skal lagene spille en oppvisningskamp klokken 19:15. 

Leknes FK trenes av Robin Hansen, som for anledningen har invitert tidligere glimtspiller Petter Solli med som trener. Solli trener vanligvis Svolvær. Sammen har de to tatt ut en tropp med 18 spillere fra Vest-Lofoten (med noen unntak) som skal få bryne seg på Nordlands beste fotballag. Glimt møter et sammensatt lag fra Vest-Lofoten. 

Fem på rad

Tirsdagens gjester er så langt ubeseiret i august, og ønsker nok å opprettholde den statistikken når vi går inn i månedsskiftet. Glimt har slått Mjøndalen, Arendal, Elverum, Fredrikstad og Kongsvinger i de siste fem kampene og har hele 16-1 i målforskjell. 

Dermed er det ingen tvil om at det er et sterkt fotballag som gjester Lofoten i dag. Glimt topper tabellen suverent og jobber knallhardt for å nå målet om opprykk. Kampen mot Leknes blir en fin gjennomkjøring før serien starter opp igjen over helgen. 

- Det er alltid viktig å spille kamper, også når det er lange pauser. Det er viktig at vi klarer å opprettholde den gode formen vi er i, og jeg tror det blir en fin opplevelse for oss, sier Glimts keeper, Ricardo Friedrich.

Leknes FK ligger også godt an i sitt seriespill. Etter 16 kamper ligger de på 2.plass i 4. divisjon kun ett poeng bak Melbo. 

Tilbake i troppen

William Arne Hanssen har vært ute med skade i noen måneder, men er  nå tilbake i full trening for Glimts A-lag. I Lofoten er han igjen klar for kamp. 

- Det er deilig å være spilleklar for det er helt jævlig å være skada, sier Hanssen som gleder seg til å spille kamp igjen. 

- Jeg er klar for kamp på tirsdag, forsikrer han. 

Slik gikk det sist

Glimt var på tur over Vestfjorden for to år siden da de møtte et sammensatt Leknes FK til dyst i en oppvisningskamp på Leknes. De helgule fra Bodø gikk seirende 9-0 av banen etter scoringer av Erik Tønne, Henrik Furebotn, Fitim Azemi, Brede Moe, Kristian Brix (2), Alsing Selnes (lånespiller), Trond Olsen og Jim Johansen. 

Da gjenstår det bare å se om Glimt klarer å gjenskape resultatet fra forrige møte og fortsette de gode prestasjonene vi har sett i det siste. 

Annonse fra Eliteserien: