- Gjør en veldig profesjonell kamp

Marius Lode var en fornøyd mann etter dagens storseier mot Fauske/Sprint, og legger ikke skjul på han trivdes som kaptein.

Med tonene til Pirates of the Carribbean var det et heltent Glimt-lag som entret kunstgressmatta inne i SKS-arena på Fauske. Dagens kaptein, Marius Lode, skulle styre skuta til avansement i cupen, og på motsatt banehalvdel sto jubilanten Fauske/Sprint. De blåkledde fra nabokommunen fylte 80 år på tirsdag, og var nok ekstra tent før møtet med storebror. Det skulle allikevel vise seg at festen ikke tok helt den kursen hjemmelaget hadde håpet på.

Sju i kassa

Det skulle ta 17 minutter før Bodø/Glimt satt den første av mange bak sisteskansen i Sprint-målet. Den sto midtbanespiller Ulrik Saltnes for, i det som var hans første scoring denne sesongen. Så kom scoringene slag i slag. Først var det topscorer Kristian Fardal Opseth som satt inn sitt femte mål siden seriestarten 4.april. Ti minutter senere vartet Daniel Edvardsen opp med en vakker scoring, og fastsatte resultatet til 3-0 før spillerne gikk inn til pause.

20 minutter skulle det ta før Glimt igjen satt ballen bak Sprint-keeperen. Joachim Osvold, som hadde fått tillit fra start, var både heldig og god da han økte ledelsen til 4-0 for de helgule. Nå så ikke Bjørkans menn seg tilbake, og med scoringer av både Jose Angel, Kachi og Nemanja Mladenovic endte det til slutt 7-0 til gjestene fra Bodø.

Dermed er Bodø/Glimt videre til 2.runde i cupen, og står nå med fire seiere og en uavgjort på de fem siste kampene. Aasmund Bjørkan var en fornøyd mann etter seieren på Fauske.

- Det var en fin reise for oss. Ingen skader eller kort, og sju flotte mål, så vi er selvfølgelig veldig glade for det, forteller treneren til GLIMT-TV etter kampen.

Det var en fin reise for oss

— Aasmund Bjørkan

Se hele intervjuet med Aasmund nederst i saken

- En tillitserklæring

Både visekaptein Martin Bjørnbak og kaptein Trond Olsen stod over dagens kamp, og i den anledning fikk Marius Lode æren av å bære kapteinsbindet for de helgule. Det trivdes han godt med.

- Veldig gøy å få komme her og prøve seg som kaptein. Det er en tillitserklæring å få den allerede nå, innrømmer den høyreiste rogalendingen.

Med 7-0 mot Fauske/Sprint, 1-0 mot Fredrikstad og 5-0 mot Elverum har Bodø/Glimt altså ikke sluppet inn mål på tre kamper. Det mener forsvarsbautaen ikke er noen tilfeldighet.

- Vi jobber veldig godt på trening og er meget disiplinerte. Det bærer frukter, smiler Lode.

Dermed er cupkampen unnagjort, og Glimt kan rette all fokus mot seriekampen mot Start førstkommende tirsdag.