Fortsetter marsjen videre

Etter tre fine scoringer i Arendal, fikk Bodø/Glimt med seg tre nye poeng på veien mot opprykk.

Det var ventet stor spenning til om Bodø/Glimt skulle ta med seg den fine opplevelsen fra kampen mot Jerv til lørdagens bortekamp i Arendal. Arendal, som byttet trener for kun få dager siden, har kommet litt skeivt ut i årets sesong, og hadde kun vunnet en kamp på eget gress i årets OBOS-liga.

Slik stilte Glimt: Ricardo Friedrich - Emil Jonassen, Marius Lode, Martin Bjørnbak, Thomas Jacobsen - Ulrik Saltnes, José Ángel Jurado De La Torre, Vegard Leikvoll Moberg - Thomas Drage, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen

Benken: Simon Thomas, Daniel Edvardsen, Jens Petter Hauge, Patrick Berg, Fredrik Andre Bjørkan, Kachi, Joachim Osvold.

Straffet Glimt

Glimt fikk ikke alt helt til å stemme de første tjue minuttene. De helgule kom til noen sjanser, og Fardal Opseth var nærmest da han fikk ballen servert på fem meter, men satt ballen rett på den rødkledde sisteskansen. Like etter var det Arendal sin tur til å yppe seg, og etter 21 spilte minutter pekte dommeren på ellevemeteren, og dømte straffe til hjemmelaget. Jakob Rasmussen var sikker i sin sak, og sendte ballen i motsatt hjørne av Ricardo. Dermed 1-0 til Arendal.

- Det bølget ganske mye, og begge lag hadde store muligheter til å score i første omgang. Vi kunne like godt ha tatt ledelsen først, sa Aasmund Bjørkan til Eurosport etter kampen.

To kjappe

Bodø/Glimt fikk flere muligheter til å utlikne, men klarte ikke å overliste Jostein Haaland i Arendal-buret. Drøye halvtimen var spilt da Glimt fikk corner fra venstre, og Thomas Drage sendte ballen over alle mann, og rett i føttene til Leikvoll Moberg. Vestlendingen var sikker i sin sak, og satt inn utlikningen til de helgule.

Nå smalt det ordentlig i Arendal, og kun noen minutter senere ble Fardal Opseth spilt nydelig gjennom av en presis Ulrik Saltnes, som ikke gjorde noen feil alene mot Haaland. Glimt snudde dermed kampen på drøye åtte minutter.

Artikkelen fortsetter under videoen

Kun minutter ut i den andre omgangen vartet bortelaget nok en gang opp med kunstfotball da innbytter Jens Petter Hauge kombinerte fint med Thomas Jacobsen på høyresiden. Angrepet endte ikke i mål, men de gule trengte ikke å vente lenger enn ti minutter før ballen igjen lå i nettet.

- Fornøyd med spillet

Glimt fikk frispark fra drøye 17 meter, og Martin Bjørnbak gjorde det han ofte gjør i den posisjonen: Banker ballen inn i bak en utspilt keeper i buret. 3-1! Arendal maktet aldri i slå tilbake, og Glimt vant dermed sin andre kamp på seks dager.

- Det var utrolig viktig med seier her i dag. Vi er ganske bra når vi tør å holde på ballen, fortalte Aasmund Bjørkan til Eurosport-reporteren rett etter kampslutt.

Nok en gang snur Bodø/Glimt altså en kamp i årets sesong, og Aasmund Bjørkan skryter av måten det ble gjort på.

- Vi har vært veldig flinke med å snu det i år, og i dag var vi det igjen, smilte Bjørkan.

- Målene vi scorer i dag er knallfine, og jeg er veldig fornøyd med spillet vårt, avslutter han.

Vi takker alle de gule som stilte opp på tribunen i Arendal i dag, og gleder oss allerede til neste kamp!