Glimt i grønn sone

På tross av underskudd første halvår fortsetter FK Bodø/Glimt i grønn sone.

Annonse:

Bodø/Glimt rykket ned fra Eliteserien i 2016 og for å gjøre oppholdet på nivå to kortest mulig budsjetterte klubben med underskudd det påfølgende året. Opprykket er i boks og klubbens økonomiske situasjon er under kontroll. 

- Etter at klubben ble berget i 2011 og kom opp i grønn sone har vi beholdt plassen der. Et budsjettert underskudd i år ikke skal sende oss ned fra grønn sone. Vi har en betydelig egenkapital som vi var villige til å bruke en del av for å komme oss opp i Eliteserien, så det er veldig hyggelig at opprykket er på plass, sier leder økonomi og administrasjon, Svein Tore Hansen. 

Lengst i grønn sone

Etter at klubben ble berget i 2011 ble det gjort en del tiltak for å hindre at det igjen skulle oppstå økonomiske problemer i klubben. I fjor var Bodø/Glimt det laget i Eliteserien som hadde vært lengst, uavbrutt i grønn sone. Nå som opprykket igjen er på plass kan Glimt igjen smykke seg med tittelen som klubben som har den mest stabilt, gode økonomien på det øverste nivået. 

- Det jobbes utrolig godt i klubben og det har det gjort over lang tid. Vi skal fortsette å ha fokus på en god og solid økonomi, sier Hansen. 

Bodø/Glimt har altså, til tross for et budsjettert underskudd klart å forbli i grønn sone gjennom opprykksåret 2017. Neste år venter Eliteserien og nye utfordringer for de helgule fra Bodø. 

Annonse fra Eliteserien: