Glimt i overskudd

FK Bodø/Glimt går 2017-sesongen imøte med et solid overskudd fra året før.

Annonse:

Bodø/Glimt fortsetter trenden med "grønn sone" og går i overskudd for sjette år på rad. Til tross for at sesongen endte på verst tenkelig vis, med nedrykk fra Eliteserien i jubiluemssesongen har klubben taklet utfordringene økonomisk. Dermed stiller Glimt klare til å ta kampen i OBOS-ligaen med en solid og trygg økonomi i bunnen. 

Det er tidligere kjent at Bodø/Glimt budsjetterer med underskudd for å gjøre oppholdet på det nest øverste nivået så kortvarig som mulig. Derfor kommer fjorårets overskudd godt med. 

- Vi budsjetterer med underskudd, men har etter hvert opparbeidet en god egenkapital. Et overskudd fra 2016 kommer naturligvis godt med i den tøffe sesongen som ligger foran oss, sier direktør i Bodø/Glimt Bjørn-Tore Hansen og henviser til at Bodø/Glimt skal satse knallhardt for å rykke rett opp igjen. For første gang i klubbens historie. 

Jubileumsfeiring og keeperkjempe

En storslått feiring av klubbens første 100 år har blant annet ført til rekordomsetning for de helgule. Overskuddet for 2016 ligger på  723 747 kr, og dermed blir klubbens egenkapital på 11,65 millioner kroner. 

-Tre fulle jubiluemsshow i Stormen, to - tre fullsatte kamper har absolutt bidratt til at klubben nå har hatt sin største omsetning noen sinne, sier Hansen. 

Tidligere Glimt-keeper, Hannes Thor Halldorsons EM-opphold for Island har bidratt til økt omsetning for Glimt. FOTO: Kent Even Grundstad
Tidligere Glimt-keeper, Hannes Thor Halldorsons EM-opphold for Island har bidratt til økt omsetning for Glimt. FOTO: Kent Even Grundstad

I tillegg til pengene fra festhelgen har også omsetningen økt på grunn av Hannes Thor Haldorssons EM-opphold for Island. Glimt fikk en kompensasjon for ukene spilleren var utilgjengelig på omlag 1,8 millioner kroner. Klubben har likevel en avtale med Haldorsson som gjorde at det var keeperen selv som satt igjen med mest penger. Dermed bidrar islendingen til økt omsetning, men ikke i nevneverdig grad til økte inntekter. 

Hele årsrapporten for 2016 kan du laste ned her

Annonse fra Eliteserien: