Glimt videre

Det var duket for cupfest da Bodø/Glimt reiste til Blåbyhallen for å kjempe om avansement til den tredje runden.

Til tross for at de fleste hadde høye forventninger til de helgule fra Bodø, var det lillebror fra Sortland som kom best i gang. De hvite fikk en god start, og truet det nykomponerte forsvaret til Glimt en rekke ganger i innledningen. Laget fra vakre Vesterålen fikk allikevel ikke helt alt til å stemme, og sleit tidvis med å komme til avslutninger.

Etter 21 minutter spilt var det Thomas Jacobsen og Sortland som kom stormende på den høyre siden. Innlegget fra 33-åringen fant Joachim Osvold  i feltet, og idet mannen fra østlandet prøvde å fyre av, ble han taklet av en sortlandspiller, og dommeren blåste straffespark. Den satt Ulrik Saltnes sikkert i mål, og dermed 1-0 til bortelaget i Blåbyhallen.

Etter scoringen fikk det gule bortelaget mer kontroll på oppgjøret. Både Patrick Berg og Morten Konradsen testet kruttet i støvelen, men de fleste av forsøkene havnet flere meter over målet til sortlandkeeperen. Lagene gikk dermed til pause med en knepen borteledelse.

Den andre omgangen startet litt som den første, og det var hjemmelaget som tok initiativet de første minuttene. Glimt sleit litt med å komme seg til hektene etter pausen, og etter 60 minutter spilt fikk Sortland frispark fra drøye 17 meter. Mannen som bare blir kalt "Pekka" skøyt rett i muren, og returen havnet i beina til en annen hvitkledd kollega som ikke gjorde noen feil da han satt inn utlikningen for hjemmelaget. 1-1.

Etter scoringen til hjemmelaget var det nok en gang de hvite som fikk kontroll på oppgjøret, men det skulle ta lang tid før de oppmøtte i Blåbyhallen ble vitne til en ny scoring. En corner blir slått av Mladenovic fra venstre, og ballen endte til slutt i beina til Joachim Osvold som smalt kula hardt i nettaket. Dermed 2-1 til de helgule!

Herifra og ut handlet det meste om laget fra Bodø. 87 minutter var spilt da Moberg fant Kachi i feltet, og nigerianeren gjorde ingen feil da han sendte keeper feil vei, og la på til 3-1.

Det ble også sluttresultatet, og det var en fornøyd Aasmund Bjørkan som møtte NRK etter kampen.

- Sortland ga oss kamp til døra, og vi er veldig fornøyde med at vi ikke fikk noe skader og at vi nok en gang klarer å vippe en kamp i vårt favør. Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp, så all honnør til Sortland, fortalte Bjørkan til NRK etter kampen.

Veldig fornøyde med at vi nok en gang klarer å vippe en kamp i vårt favør

— Aasmund Bjørkan

Joachim Osvold fikk sjansen fra start, og takket for tilliten ved å sette inn Glimt sitt andre mål. Østlendingen skryter av dagens ramme i Blåbyhallen.

- Vi gjorde en veldig profesjonell jobb i dag, og må skryte av Sortland som leverte en fin ramme med masse folk, smilte en lettet Osvold til NRK-reporteren etter kampen.

Dermed er Bodø/Glimt klare for cupens tredje runde, som spilles allerede neste uke.