Ikke en jobb, men en lidenskap

Etter noen måneder i klubben, er det en glad og spent Kjetil Knutsen vi møter på Roast kafe, på toppen av Scandic havet.

Annonse:

Kjetil Knutsen har vokst opp i Arna, i Bergen kommune, og var allerede som liten gutt veldig interessert i fotball. Fotball var en veldig stor del av livet, men han måtte gi seg relativt tidlig på grunn av skade. Som 26-åring begynte han karrieren som trener som nå har vart i tjue år.

Utdannet lærer

Knutsen har også utdanning som lærer ved ungdomsskolen i ti år, men også jobbet en del som lærer for fotballklubben Branns fotballgymnas og Tertnes Toppidrettsgymnas. Knutsen måte kombinere jobben som lærer og trener i enkelte perioder. 

- Vi har mange unge spennende spillere, som vil være med å banke på døren om en plass i startoppstillingen.

— Kjetil Knutsen

I tillegg har han vært hovedtrener i Fyllingsdalen, og Åsane, og nå er han i Bodø/Glimt.

- Det er første gang jeg flytter utenfor Bergen. Jeg er egentlig veldig glad for jeg har gjort det. Det å komme til et nytt sted, ny klubb, å få nye impulser, og forhåpentligvis tilføye noe nytt, sier Knutsen med et stort smil.

Tyder på en eliteserieklubb

Selv om Bodø/Glimt nå ligger i OBOS-ligaen, mener Kjetil at alt rundt klubben tyder på en eliteserieklubb. Han forteller videre at klubben er veldig tydelig på at det er eliteserieklubb de ønsker å være.

- Jeg er også veldig glad for at jeg har kommet hit, for det er en klubb med mange dyktige, hyggelige og fine mennesker. Og for oppleve den nordnorske kulturen og naturen, forteller en spent Knutsen.

Selv har han kun vært i Bodø en gang tidligere, da i forbindelse med en kamp med Brann. Men da var det bare flyplassen og stadion han fikk se. 

- Naturen er ekstraordinær. Jeg merket litt i januar og mørketida at det var mørkere enn det jeg var vant til, men nå gleder jeg meg til tiden som kommer, at det blir lysere og lysere, forteller Knutsen mens han skuer utover moloen fra 17. etasje.

Fornøyd med klubben

Nå noen måneder inn i jobben som glimttrener er 48-åringen fornøyde med tingenes tilstand i klubben.

- Førsteinntrykket mitt har egentlig bare forsterket seg. Nå er det ingen hemmelighet at klubben var litt preget etter nedrykk i fjor. Nå må vi samle alle gode krefter, få energien tilbake og gjøre det som skal til for at klubben skal komme tilbake der klubben ønsker å være.

- Jeg føler at de jeg jobber med i teamet jobber godt sammen. Jeg syns det er spennende og har fått et stort ansvar. Det har vært utfordrende start, men utrolig interessante og artige måneder. Toppnivået til den gruppen som er nå er veldig bra. En av utfordringene blir å heve bunn nivået.

Får ingenting gratis

Det sies at OBOS-ligaen er «verdens tøffeste liga», fordi de seks beste lagene rykker opp eller spiller kvalifisering, og i andre enden vil det være tre lag som rykker ned. Så alle kamper betyr noe og i fotballen får man ingenting gratis.

- Jeg tror vi må være ydmyke og være forberedt på hva som møter oss. Vi må også ha sult til å håndtere og spille i OBOS-ligaen, etter noen sesonger i Eliteserien.

Historisk sett har Bodø/Glimt vært flinke på å utvikle egne spillere, og med stallen vi har per i år er det et ungt mannskap. Glimt var blant annet det yngste i Eliteserien i fjor.

- Vi har mange unge spennende spillere, som vil være med å banke på døren om en plass i startoppstillingen. Som er positivt for Bodø/Glimt. 

Hvordan er det ha familie i Bergen, når du jobber i Bodø?

- Jeg har en veldig forståelsesfull samboer, som har støttet meg. Jeg må innrømme at det kan bli litt ensomt, men i livet er det godt å kjenne på de følelsene også. Det blir mye jobb, og tenker mye på jobb så det vil gå fint. De vil også komme på besøk noen ganger i løpet av året. Det som er så bra med det jeg jobber med er at jeg ikke ser på det som en jobb, men en lidenskap. Det er på grunn av den lidenskapen at jeg er her oppe.

Annonse fra Eliteserien: