- Kjente at jeg fikk et godt treff

Nok en gang var det visekaptein Martin Bjørnbak som sto for den avgjørende scoringen, og stopperen var en fornøyd mann etter dramaet mot Start.

Det var klart for årets første toppkamp da Bodø/Glimt tok i mot Start på Aspmyra til rundens hovedkamp. Start hadde ikke vunnet på Aspmyra siden 2000, og skulle nok en gang få det tøft da Glimt inviterte sørlandslaget tilbake til Bodø.

Begge lag sto med ti poeng før det viktige oppgjøret, der vinneren kunne med nok scorede mål innta tabelltopp etter fem serierunder. Start hadde, i likhet med Glimt, ikke tapt denne sesongen, og kom fra en sterk borteseier i Tromsø da Tromsdalen ble slått 2-1. Nå ventet altså Glimt som ikke hadde sluppet inn mål på to seriekamper, og ønsket å fortsette den gode trenden i toppkampen.

Magiske Moberg

De to lagene var farlig frempå de første minuttene, og kampen bølget frem og tilbake i åpningen. Det virket som at ingen av lagene klarte å få hull på byllen, men etter 25 spilte minutter satt den endelig for Moberg og Glimt. Den høyreiste nykommeren steg opp på bakerste stolpe, og dunket inn ledermålet til hjemmelaget. Dermed 1-0 til Glimt. Samme mann skulle komme i fokus nok en gang, da de helgule fikk corner drøye ti minutter senere. Ballen ble lempet på bakerste, og også her raget Moberg høyest og fikk kriget ballen inn bak en utspilt Håkon Opdal. 2-0 til Glimt. Lagene gikk dermed til pause med en solid ledelse til hjemmelaget.

Se høydepunktene fra kampen her:

Den andre omgangen skulle bli alt annet enn solid for hjemmelaget, for allerede etter 62 minutter spilt satt den første Start-scoringen i nettet, før en bortespiller nok en gang satt ballen i målet bak Ricardo Friedrich. Seks minutter tok det altså, før lagene var like langt på Aspmyra.

- En enorm vinnermentalitet

Nå fikk Bjørkan plutselig mye å sette fingerne i, og dramaet skulle ingen ende ta. Da klokka rundet 89 minutter fikk Martin Bjørnbak hele stadion til å reise seg, da han banket inn et frispark fra drøye 17 meter. Keeper Håkon Opdal fikk hendene på den, men klarte aldri å hindre at kanonkula dundret over linja. Dermed gikk Glimt av med seieren i et drama av en fotballkamp.

Til tross for at Martin Bjørnbak plukket opp et rødt kort på overtid, var han storfornøyd etter seieren mot Start.

- Vi viser en enorm vinnermentalitet i dag, litt sånn som den vi viste mot Kongsvinger, forteller midtstopperen til GLIMT-TV.

- Jeg kjente at jeg fikk et godt treff, og jeg vet også at det å være keeper når det kommer så harde skudd mot deg er veldig vanskelig, forklarer han når han skal prøve å sette ord på hva som gikk gjennom hodet hans da han så at frisparket gikk i nettet.

Se intervju med Bjørkan her. Artikkelen fortsetter under videoen! Se flere videoer i bunnen av saken.

Også Aasmund Bjørkan var veldig fornøyd med mentaliteten til de helgule i sluttminuttene, og var en lettet mann etter den dramatiske seieren mot sørlandsklubben.

- Dette var et drama som godt kunne endt 5-5, men til slutt er det vi som redder inn de tre poengene. Det var en utrolig deilig seier, i en kamp med litt for mange småfeil fra vår side, innrømmer treneren.

Et drama som godt kunne endt 5-5

— Aasmund Bjørkan

- Litt surrealistisk

Dagens gladeste mann var kanskje to-målscorer Vegard Leikvoll Moberg, som var grunnen til at Glimt kunne gå inn i pausen med en komfortabel ledelse. Hovedpersonen selv kunne nesten ikke tro det som hadde skjedd, og var selvfølgelig over skyene etter seieren mot Start.

- Dette var nok en sliteseier, men ekstra deilig denne gangen. Ikke hverdagskost for meg å score to mål, og det er egentlig litt surrealistisk, ler Moberg, og fortsetter:

- Det var et enormt adrenalinkick da jeg så Bjørnbak smelle inn ballen i mål på slutten den. Nå kan vi kose oss på tabelltopp.

Bodø/Glimt står altså fortsatt uten tap denne sesongen, og kan nå se fram mot bortekampen mot Tromsdalen førstkommende søndag.

Intervju med Martin Bjørkan og Vegard Leikvoll Moberg finner du under bildeserien.

Publisert: 02.05.2017, oppdatert: 04.05.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad