Bodø/Glimts juniorlag.

Juniorlaget til kretsfinale

På lørdag møter Bodø/Glimts juniorlag Åga IL til finalekamp på Mørkved. 

Annonse:

Bodø/Glimts juniorlag har spilt en bra sesong, og de er nå klare til å møte Åga IL. Juniorlaget består av gutter født i 2001, og mange av guttene har spilt i klubben siden de var 6 år. Noen av guttene har spilt en stund på satsningslagene til Glimt, noen har spilt for andre klubber. Laget har spillere fra Grønnåsen, Grand, Junkeren og Nordstranda. Nå spiller de alle i samme farge på Glimts juniorlag.

En sentral figur i laget er trener Robert Edvardsen. Han har vært foreldretrener i Glimt siden 2007, da sønnen begynte i Glimt. 

- Det var opprinnelig tre 2001-lag i Glimt. Etter hvert gikk noen av guttene over på satsningslagene, men så fant vi tilbake til hverandre for tre år siden, da som G-15 lag, forteller Edvardsen. 

Laget ble bestående av gutter som spilte på breddelaget, og en gruppe spillere som ikke kom videre på satsningslagene. De slo seg sammen, og ble enige om at det skulle være seriøst og skikkelig. Opplegget skulle være like bra som på akademilagene. 

Berit Wilhelmsen er mamma på 01-laget, og ungdomsleder i Glimt. Hun forteller at flere av guttene har vurdert å slutte.

- Jeg tror vi klarte å beholde dem fordi de fikk mulighet til å ta del i et godt tilbud med likesinnede kompiser. 

Hun fremhever også betydningen av å ha en så dedikert trener som Robert Edvardsen, og ei foreldre gruppe som stiller opp.

Foreldretrener

Robertsen har vært trener i mange år, og har ikke tenkt til å gi seg enda. 

- Jeg synes det er gøy å være trener. Det er artig. Jeg har noen ganger tenkt at det skulle vært noen utenfor som kunne trent guttene, nå som de har blitt så gode. Men vi har ikke klart det, så da har det blitt meg som foreldretrener, fortsetter Edvardsen. 

Klare til kamp: (f.v.) Jonas Wilhelmsen, Robert Edvardsen og Sander Vikan Bollestad.
Klare til kamp: (f.v.) Jonas Wilhelmsen, Robert Edvardsen og Sander Vikan Bollestad.

To av guttene på laget Jonas Wilhelmsen (17) og Sander Vikan Bollestad (17) har bare lovord å si om foreldretreneren sin. 

- Han er den beste treneren jeg har hatt, og jeg har hatt ganske mange av de. Han er en kombinasjon av småstreng når det trengs og en kompis. Det spiller en stor rolle for at vi gjør det så bra. Det hadde ikke gått med en sur og streng trener, sier Wilhelmsen. 

- Jeg har også hatt en god del trenere, og bare kjent Robert en liten stund, men inntrykket mitt av han er at han er en bra fyr. Han setter punkter der det trengs å være og at han har de rette holdningene under treninger og kamper. Det trengs, og det er viktig, forteller Bollestad.

Sammensveiset lag

Guttene går i dag på videregående skole, og er i en alder hvor det er vanlig å slutte med fotball. 

- Motivasjonen for å fortsette å spille fotball når andre faller av er det gode miljøet i laget og det høye nivået, det motiverte meg til å prøve å bytte klubb istedenfor å slutte der jeg var, sier Bollestad.

Han har spilt fotball på Nordstranda siden første klasse, og til denne sesongen. Da byttet han til Glimts juniorlag. 

- Jeg ville satse mer, få bedre spillestil og møte folk på samme nivå og som var bedre enn meg, fortsetter han. 

Wilhelmsen har på sin side alltid spilt i Bodø/Glimt. 

- Jeg spilte sammen med kompiser på Saltvern til jeg begynte på satsningslaget til Glimt. Der spilte jeg i to år, og da det ble ett nytt uttak startet jeg på Robert sitt lag sammen med mange kompiser, sier Wilhelmsen.

- Jeg tenker grunnen til at vi gutta på laget enda fortsetter med fotball, er at vi har en bra lagmoral og at vi er en veldig fin og sammensveiset gjeng. Vi har det artig. Det er en grunn til at vi spiller fotball - det er jo fordi vi synes det er gøy, sier Wilhelmsen. 

Guttene ser for seg å spille enda en sesong til. 

- Alle har bundet seg til en sesong til. Ut videregående, forteller treneren. 

Klare for finalen 

Wilhelmsen og Bollestad synes det er gøy å ha kommet seg helt til kretsfinalen. 

- Vi hadde en veldig bra start på sesongen, men så slet vi litt med en del skader. Etter ferien var ikke nivået sånn som det var på starten av sesongen, og det har vært en småtøff periode nå, men vi klarte å berge seieren i siste seriekamp og nå ser vi frem til finalen i kretsmesterskapet, avslutter Wilhelmsen.

Både akademilagene og de øvrige ungdomslagene i Bodø/Glimt har hatt en bra sesong med god utvikling hos mange av spillerne. 

For oss er det stor stas og utrolig moro at juniorlaget fra Bodø/Glimts barne- og ungdomsavdeling har tatt seg hele veien til kretsfinalen, sier Ørjan Berg, daglig leder i Bodø/Glimts barne- og ungdomsavdeling.

Berg roser trener Robert Edvardsen, foreldre og ikke minst spillere. 

- Guttene har sammen med Robert stått på og holdt høyt nivå på treningsarbeidet i flere år, så det er meget velfortjent at laget nå skal spille om kretsmesterskapet i juniorklassen. Ikke minst er det gledelig at guttene ønsker å spille videre i en alder hvor mange slutter med idrett. Sammen med Robert og foreldregruppen skal vi i Bodø/Glimt være med å legge til rette for utvikling og gode fotballopplevelser også neste sesong, avslutter Berg.

Finalen går av stabelen lørdag 13. Oktober klokken 18:00 på Mørkved. Kom å hei på Glimts juniorlag!

Annonse fra Eliteserien: