Bodø/Glimt møtte Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Kampreferat Bodø/Glimt - Sarpsborg 08

Etter en vellykket laksekamp på Aspmyra, kan de helgule smile bredt etter å ha tatt 3 lekne poeng på egen hjemmebane mot Europa League-klare Sarpsborg 08 i den 19. runden av Eliteserien.

Mål:

31’ Zinckernagel er kald alene med keeper etter et fantastisk forarbeid av Bjørkan og Moberg. (1-0)
32’ Kaos inne i feltet etter Sarpsborg corner. Ender med å tuppe ballen i mål. (1-1)

33’ Fardal Opseth snapper opp en retur og setter ballen kontrollert i mål. (2-1)

47’ Ulrik Saltnes takler ballen i mål etter et stolpetreff fra Bjørkan! (3-1)

Lagoppstillinger:

Bodø/Glimt: Ricardo - Bjørkan, Bjørnbak (K), Isidoro, Moe – Saltnes, Moberg, Angel – Layouni, Zinckernagel, Opseth

Sarpsborg 08: Vasyutin – Horn, Utvik, Thomassen – Heintz, Tveita, Zachariassen, Nielsen – Muhammed, Halvorsen, Mortensen

Dommere: Ola Hobber Nilsen, Tom Harald Grønevik, Geir-Oskar Isaksen og Ali Al Hatam.

Kampen:

1. omgang:

Kjempesjanse til hjemmelaget etter snaue seks minutter spilt. Zinckernagel smeller corneren inn I boksen, men kaptein Bjørnbak klarer ikke å holde ballen under tverrligger. Minuttet etter er det Layouni som raser nedover venstrevingen. Han slår inn et presist innlegg med venstrefoten, men Moberg header ballen over mål. Frisk start fra Glimt!

Oi, oi, oi, for en sjanse til Sarpsborg 08. Muhammed kommer alene med keeper etter en feilberegning fra Bjørkan. Han drar seg forbi Ricardo, men Bjørkan har kommet seg tilbake i posisjon og redder heroisk! Det kunne fort stått 0-1 der.

Ny kjempesjanse til hjemmelaget etter 20 minutter spilt! Bjørkan legger perfekt inn til Fardal Opseth, som header ballen mot mål. Sarpsborg-keeper Vasyutin varter opp med en kunstredning på streken.

...OG DER SITTER SCORINGEN! Bjørkan og Moberg driver med tiki-taka på midtbanen, og sistnevnte spiller Zinckernagel igjennom. Dansken er kald alene med keeper! Dette var Zinckernagels fjerde Eliteseriemål så langt, og det står dermed 1-0 på Aspmyra etter 31 minutter spilt.

Også kommer utligningen bare minuttet etterpå. Sarpsborg-kapteinen smeller corneren inn i feltet, og det blir kaotisk da hjemmelaget sliter med å klarere. Det står 1-1 på Aspmyra.

NY SCORING TIL HJEMMELAGET ETTER 44 MINUTTER SPILT! Det er Fardal Opseth som snapper opp en retur etter Jose Angels skudd. Dette er hans 9. scoring i Eliteserien, og er dermed toppscorer for Glimt! Det står 2-1 på Aspmyra!

(2-1 til pause etter en svært spenningsfylt omgang)

2. omgang:

FOR EN START PÅ ANDREOMGANGEN! Det står 3-1 til hjemmelaget etter en scoring av Ulrik Saltnes i 47. minutt! Bjørkan med et fantastisk raid nedover venstresiden, som fyrer av og treffer stolpen. Saltnes plukker returen enkelt opp og setter inn dagens tredje scoring fra hjemmelaget. Fantastisk start på andreomgang!

Det tar 60 minutter før dagens første bytter kommer. Sarpsborg 08 bytter inn Singh og Larsen, mens Nielsen og Muhammed går ut.

70 minutter er spilt, og det har vært en relativt rolig andreomgang etter den tidlige scoringen i starten av omgangen. Det er for øvrig Glimt som står for

det meste av ballbesittelse, til tross for at Sarpsborg 08 har hatt et par småsjanser.

Glimts første bytte kommer etter 73 minutter. Amor Layouni går ut, og blir erstattet med Thomas Drage. Ser ut til å være misfornøyd med å bli byttet ut, men fansen gir uansett stående applaus! En solid kamp av svensken.

Glimt gjør et nytt bytte etter 78 minutter spilt. Jose Angel går ut, Patrick Berg kommer inn.

Zinckernagel får også stående applaus fra fansen i det han blir byttet ut med Konradsen. Nok en solid kamp av den danske midtbanespilleren!

Snaue 5 minutter igjen av ordinær spilletid på Aspmyra, og hjemmelaget ser ut til å ha relativt god kontroll.

Der blåser dommeren i fløyta, og det ender 3-1 etter en solid kamp av de helgule! Bodø/Glimt ligger dermed på en 11. plass i Eliteserien etter scoringer fra Zinckernagel, Fardal Opseth og Ulrik Saltnes!