Bodø/Glimt med nok en klubbrekord!

Det endte tilslutt med kalassifrene 6-0, og Glimt avsluttet hjemmesesongen kruttsterkt!

Etter 6-0 mot Åsane kan vi konstatere at Bodø/Glimt har satt ny klubbrekord i antall poeng på én sesong. Én runde før slutt har Bodø/Glimt 68 poeng, ett mer enn de helgule skrapet sammen i 2013.

Åsane har hatt en litt trøblete sesong, men ser endelig ut til å klare å holde plassen i årets OBOS-liga. Nå har bergenserne ankommet Bodø, og er helt sikkert innstilt på å spolere festen. Det skal selvfølgelig hjemmelaget ikke ha noe av, og stiller mannsterke i årets siste hjemmekamp.

Annonse:

Glimt har fortsatt ting å spille for, og Kristian Fardal Opseth kan blant annet bli tidenes toppscorer i OBOS-ligaen. Sogningen må score tre mål for å ta igjen rekorden til Daniel Nannskog, og den høyreiste spissen er selvfølgelig å se i dagens lagoppstilling.

Dette er dagens lag: Simon Thomas - Erlend Dahl Reitan, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Emil Jonassen - Vegard Leikvoll Moberg, Jose Angel, Ulrik Saltnes - Jens Petter Hauge, Kristian Fardal Opseth, Fredrik André Bjørkan.

Fardal Opseth jakter rekord

De helgule tok klart initiativ i innledningen, og kom til flere halvsjanser før det var spilt seks minutter. Fardal Opseth har nok rekorden i tankene, og virket heit de første minuttene. Et presist innlegg ble slått av assistkongen i ligaen, Jens Petter Hauge, men toppscoreren klarte ikke å styre ballen på mål fra drøye syv meter.

Etter drøye kvarteret ut i kampen lå ballen i nettet, og det var ikke overraskende hjemmelaget som kunne løfte armene over hodet. Et strøket innlegg fra venstrekanten ble plukket opp av Jens Petter Hauge på femten meter, og unggutten la den elegant ned til en ledig Ulrik Saltnes. "Salte" gjorde ingen feil og dundret ballen bak en utspilt keeper i Åsane-målet. Elegant! Dermed stod det 1-0 på tavla.

Været la en demper for finspillet i den første omgangen, men det tette snøværet stoppet ikke de gule heltene fra Bodø. En enorm tabbe av Åsane-backen ga ballen rett i beina til målscorer Saltnes, og midtbanespilleren sendte den videre til Fardal Opseth. Sogningen brøytet seg gjennom to forsvarsspillere før han elegant satt ballen forbi keeperen. 2-0 etter 26 minutter!

Endelig for Hauge

Så var vi vitne til noe historisk! Jose Angel spilte en magisk ball gjennom til Fardal Opseth. Dagens andre målscorer sendte ballen presist videre til Jens Petter Hauge. Unggutten fikk en lett oppgave å overliste keeperen og sette inn Glimt sitt tredje for dagen. Dette var også Hauge sitt aller første mål i årets OBOS-liga. Unggutten er assistkongen i serien, og nå fikk han endelig notert seg for scoring også.

Banen tørket betraktelig inn etter pause, og det var lettere for begge lag å få kontroll på ballen. På sidelinja var derimot de to benkene farget hvite, og det manglet omtrent bare noen julekuler før det var ordentlig julestemning ved de to trenernes benker.

Rekordfest på Aspmyra

På banen fortsatte Glimt å dominere, og Jens Petter Hauge var svært aktiv i det meste Glimt foretok seg fremover i banen. I det 54. minutt var det duket for en hjemmedebut da Håkon Evjen erstattet en ferdigspilt Fredrik André Bjørkan.

Innbytter Håkon Evjen fikk nesten den hjemmedebuten han hadde drømt om, men det var Ulrik Saltnes som fikk æren av å sette inn dagens fjerde mål. Et innlegg ble spilt inn i feltet, og "Salte" fikk en enkel oppgave med å sette inn sitt andre mål for dagen. Ikke nok med det: Kun noen minutter senere satt den igjen bak Åsane-målet, og hvem andre enn OBOS-ligaens dominerende toppscorer Kristian Fardal Opseth fikk æren av å sette inn kampens femte mål. Dermed tangerte Fardal Opseth rekorden til Daniel Nannskog, og har nå kun ett mål igjen til å bli tidenes toppscorer i OBOS-ligaen.

Hauge inn for Hauge

Så var det på tide med en debutant på Aspmyra! Jens Petter Hauge er ung, men broren hans er enda yngre. Nå ble førstnevnte erstattet med Runar Hauge som er født i 2001 (!), og ble dermed tidenes yngste spiller som debuterer for Glimt. Han blir også den første spilleren i norsk toppfotball som er født i 2001 eller senere.

Det var nesten sånn at frysningene ikke hadde rukket å trekke seg tilbake etter det byttet før det igjen holdt på å skje noe ellevilt på Aspmyra. Runar Hauge kom seg lekkert forbi flere Åsane-spillere, og tråkket med seg ballen såvidt inn i sekstenmeteren til bergenserne. Dessverre var ikke avslutningen all verden, og forsvaret fikk til slutt kontroll på unggutten.

Ungguttenes festaften

For å gjøre dagen komplett for ungguttene denne ettermiddagen, var det dags for William Arne Hanssen da vi bikket 75 minutter på Aspmyra. Sønnen til den tidligere Glimt-legenden erstattet Jose Angel, og inntok den sentrale midtbanen.

Begge lag virket forsynt etter målkalaset tidligere i kampen, og Glimt lot Åsane låne litt ball de siste minuttene. Både Evjen og Hauge fikk visst fram både teknikken og taklingene på kunstgresset på Aspmyra, og debutantene går helt sikkert med hodet hevet etter årets siste hjemmekamp i OBOS-ligaen.

Før dommeren blåste av kampen skulle Ulrik Saltnes sette inn sitt tredje mål for dagen, og det gjorde han med stil. "Salte" druste ballen i mål fra rett utenfor sekstenmeteren, og fastsatte resultatet til 6-0 til Glimt!

Dermed var sesongens siste hjemmekamp unnagjort, og neste gang det blir seriespill på Aspmyra blir det i Eliteserien 2018! Takk for nå!