TETTE DUELLER: Thomas Jacobsen (5) blir taklet av Erlend Eggen Persgård (15) i vårens seriekamp mot Elverum. Oppgjøret endte til slutt 5-0 til Glimt.  I forgrunnen: Kristian Fardal Opseth (22) og Håkon Rønes (8). FOTO: Kent Even Grundstad

- Kjempekjedelig

Sist gang Elverum var på besøk på Aspmyra ble de sendt hjem med 5-0 i sekken. I dag slo laget fra Hedmark tilbake, på verst tenkelig måte.

Det var duket for cupfest på Aspmyra, da Elverum kom på besøk til den tredje runden. De nyopprykkede fra Hedmark hadde meget dårlig statistikk før møtet med de helgule i Bodø, men som vi alle vet: I cupen kan alt skje.

Drøye 600 mennesker var på plass på Aspmyra, men de fremmøtte fikk lite å juble for de første nitten minuttene. Bodø/Glimt var det førende laget, men sleit lenge med å komme til de ordentlig store sjansene. Martin Bjørnbak var nærmest, da han stanget inn et innlegg fra Nemanja Mladenovic, men moværingen sitt forsøk ble reddet på streken av en elverumforsvarer. Dermed stod det fattige 0-0 da dommeren blåste for siste gang i den første omgangen.

Den første store sjansen i andre omgang kom etter 57 spilte minutter, da Marius Lode fikk fyrt av fra kort hold, men en mesterlig redning av mannen i buret hindret glimtledelse. Bodø/Glimt sleit med å produsere så mye mer enn det, og da det stod 74 minutter på klokka var det bortelaget som gikk opp i ledelsen. 1-0 og drøye kvarteret igjen. Kampen så lenge ut til å ebbe ut i en knepen borteseier, men fire minutter på overtid dukket innbytter Joachim Osvold og sikret ekstraomganger på Aspmyra.

Spillere som er i flyten scorer gjerne mål, og Ulrik Saltnes er en sånn spiller. Etter 99 minutter dukket mannen fra Brønnøysund opp, og sendte det helgule hjemmelaget i ledelsen. Nå var Glimt i flyten, og mye tydet på at Bjørkans menn skulle kontrollere inn en dramatisk cupseier. Slik gikk det ikke. En elverumspiller fikk ballen på sølvfat utenfor sekstenmeteren, og plasserte ballen kontrollert bak en utspilt Simon Thomas. Dermed skulle cupdramaet få en ny vending, og begge lag gjorde seg klare til straffesparkkonkurranse.

Etter en intens straffekonk, var det til slutt Elverum som trakk det lengste strået. Thomas Jacobsen bommet på Glimt sin syvende straffe, og på den påfølgende straffen gjorde den hvitkledde spilleren ingen feil da han sendte Elverum videre til cupens fjerde runde.

Det var en skuffet Thomas Jacobsen som møtte GLIMT-TV etter kampen.

- Selvfølgelig er jeg kjempeskuffet. Noen må blir syndebukk, og denne gangen ble det meg.

Se hele intervjuet med Jacobsen nederst i saken.

- Vi har full kontroll, men de scorer på to av sine sjanser og er effektive. Veldig dårlig av oss å ikke avgjøre, fortalte en tydelig skuffet Jacobsen.

Nå som Bodø/Glimt er ute av cupen, betyr det at all fokus rettes mot serien. Allerede på søndag reiser et revansjesugent glimtlag til Trondheim, for å få med seg tre poeng fra Ranheim.

- Vi skal opp på hesten igjen, og få med oss et godt resultat mot Ranheim på søndag, avsluttet 33-åringen.