Klar for laksekamp

Onsdag er det klart for årets laksekamp på Aspmyra. Bodø/Glimt og Salten Aqua håper å fylle tribunene.

Glimt på sin side lover toppfotball mot Sandnes-Ulf som har klart å etablere seg i medaljestriden. Salten Aqua på sin side lover 3000 laksemåltider som skal deles ut gratis til publikum. 

Annonse:

-Det blir skikkelige laksemåltider. Vi satser på å gjøre det ordentlig og folk skal ikke tenke på middag den dagen, sier Geir Wenberg i Salten Aqua. Glimt på sin side er storfornøyd med samarbeidet om laksedagen på Aspmyra som faktisk øker publikumstallet.

Tre lakseretter

-Vi er svært godt fornøyde med denne samarbeidsavtalen. Å gjøre noe sammen med sponsorene er viktig. Og ekstra artig er det når vi kan gjøre noe ekstra for tilskuerne, sier daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt. 

Allerede klokken 18:00 åpnes portene på Aspmyra. Da har folk en time på seg til å kose seg med laksen som blir tilberedt i to varianter. En wraps-type, fiskesuppe og en sashimi med kimchi som er en syltet koreansk salat.

<strong>Deilig laksemåltider:</strong> Det blir servert både lakse-wrap og sashimi med kimchi på onsdag. Foto: Lars Antonsen
Deilig laksemåltider: Det blir servert både lakse-wrap og sashimi med kimchi på onsdag. Foto: Lars Antonsen

Tydelig publikumsøkning

Dette blir den syvende gangen Glimt og Salten Aqua arrangerer laksekamp sammen. Ordet ”laksekamp” har til og med blitt et begrep.

- Jeg er nylig ansatt i klubben og man får alltid høre om ”laksekampen”. Det er noe som er med på å trekke folk og som får folk til å snakke, sier Thomassen. 

I fjor ble laksekampen arrangert med ny verdensrekord i sushimosaikk på klubbens hundreårsfeiring. Det trakk nærmere 8000 mennesker til Aspmyra. Det blir ikke like mange i år, men de 3000 første som kommer på kamp får en unik matopplevelse.

- Det er Bryggerikaia som lager maten. Det er et stor prosjekt å lage kvalitetsmat til så mange, sier Wenberg.

 For selv om det ikke kommer 8000 mennesker kan klubben belage seg på et økt tilskuertall. Det viser i alle fall statistikken.

- Når vi arrangerer laksekamp kommer det på det minste tusen personer mer enn hva Glimts snitt er. Vi forventer og håper på mye folk på Aspmyra på onsdag, sier Wenberg.

Vær ute i god tid

Tilskuerkapasiteten på Aspmyra i 2017 er på rundt 5000. Siden det blir delt ut 3000 laksemåltider kan det lønne seg å være ute i god tid.

- Jo tidligere, jo heller. Vi forventer mye folk, og det kan bli mye folk rundt serveringsbodene og billettlukene. Så dersom du vil være blant de 3000 som sikrer seg en herlig matopplevelse anbefaler vi at du er ute i god tid. Da unngår du også den verste køen, sier arrangementansvarlig i Bodø/Glimt, Kent André Aagnes.

 serverer.JPG
Snart klare for laksekamp: Media fikk prøvesmake laksen. Smakene satt som et skudd. (f.v. Børge Strøm, Geir Wenberg og Frode Thomassen) Foto: Designia - Lars Antonsen

Annonse fra Eliteserien: