Luke 10 - Jonas Klingan Olsen

Dagens historie kommer fra supporter Jonas Klingan Olsen. Den handler om når Jan Halvor Halvorsen kom inn i klubben og løftet Glimt opp fra skyggenes dal.

Etter tre sesonger på det nest høyeste nivået, begynte mange fans å miste troen på de gulkledde fra Bodø. 22 år gamle Jonas Klingan Olsen var en av disse.

Annonse:

- Vi startet vår fjerde sesong på det nest høyeste nivået, og jeg husker at jeg tenkte at vi aldri kom til å rykke opp. Mens vi strevde i OBOS-ligaen så herjet Tromsø i Eliteserien, noe som gjorde alt verre, sier Klingan.

Rett før nyttår 2012, ble det klart at Jan Halvor Halvorsen skulle ta over Bodø/Glimt. Etter å ha tapt den fjerde seriekampen mot Bryne 4-0, så det ut til å gå mot nok en skuffende sesong.

- Jeg hadde egentlig ikke helt troen på Halvorsen, og sesongen startet litt blandet. Så kom det en lang seiersrekke.

Se video (teksten fortsetter nedenfor):


Seiersrekken Jonas Klingan Olsen snakker om husker de fleste Glimt-supportere. 17 kamper spilte Glimt uten å tape en eneste kamp. Med spillere som Badou og Laajab i fronten, rant målene inn for de helgule. Cupfinalemotstanderen fra 1975 Vard Haugesund var eneste hinderet før opprykket var et faktum for Glimt.

- Kampen ble en jevn affære som vi vant så vidt 1-0. Når dommeren blåste i fløyta og vi skjønte at fire år med skuffelse var over. Nå så vi kun fremover. Alle følelsene, alle tankene kom ut, det var en euforisk følelse.

Annonse fra Eliteserien: