Luke 20 - Karoline Johnsen

Noen minner sitter igjen som sterkere enn andre. Opprykkskampene på Aspmyra i 2007 er en av de.

Annonse:

Under luke 17 skjulte det seg en historie av Kristine Hansen Sandbakk. Der snakket hun om den følelsen hun satt med før, under og etter opprykkskampen mot Odd i 2007. Under dagens luke er det Karoline Johnsen som forteller om den kalde novemberdagen på Aspmyra.

Bodø/Glimt hadde endt på en tredjeplass i det som da het Adeccoligaen, og skulle dermed møte Odd over to kamper. Vinneren fikk spille i Tippeligaen i 2008. Lagene møttes først på Skagerak Arena i Skien, der gjestene fra nord fikk med seg en sterk 1-0-seier til det andre møtet på Aspmyra.

- Kampen på Aspmyra var årets aller siste kamp, og det var ingen cupfinaler eller noe annet å spille om, forteller Johnsen, og fortsetter:

- Jeg husker at jeg dro med en venninne og det var bitende kaldt den kvelden. Det var masse folk på stadion, og ingenting å si på stemninga. Alle bare følte at dette kom vi til å klare. Særlig etter den forrige kampen.

Allerede etter tre minutter på klokka var lynvingen fra Lyngen frampå, og satt inn ledermålet til det gule hjemmelaget. Dermed var det 2-0 sammenlagt, og det så mørkt ut for de svarte og hvite fra Telemark.

- Etter den første scoringa husker jeg at stemninga gikk i taket. Alle var gira, og det føltes som om at publikum var en, fortsetter hun.

Målene fortsatte å renne inn. Først satt Trond Olsen inn sitt andre for dagen, før Toresen reduserte for bortelaget. Runar Berg dukket opp på det tredje målet, og Glimt vant til slutt 3-2 på Aspmyra.

- Selv om Odd scoret to mål hadde det ingen betydning. Vi hadde full kontroll, og sikret opprykket til Tippeligaen med en 4-2-seier sammenlagt, smiler hun.

- Det var så utrolig deilig. Vi hadde vært nede i lang tid, og klubben hadde slitt økonomisk lenge. Det å rykke opp betydde så utrolig mye der og da. Selv om det var så kaldt, så tror jeg ikke jeg frøys ett minutt i løpet av den kampen, avslutter Johnsen.


Annonse fra Eliteserien: