Ulrik Saltnes, Martin Bjørnbak og José Angel.

- Målet var en gedigen skuffelse

Det endte med 0-1 tap til Bodø/Glimt hjemme mot Tromsø.

Annonse:

Det ble hett under søndagens kamp mellom de to nordnorske lagene. Det endte til slutt med seier til Tromsø, og de kunne reise hjem med tre poeng. Etter kampen var trener Kjetil Knutsen skuffet.

- I den første omgangen er vi av en eller annen merkelig grunn litt energiløse. For mange spillere vil, og involverer seg i de feile situasjonene. Vi klarer ikke å utnytte de rommene som er der og de er enorme. Sånn enkelt oppsummert er første omgang veldig dårlig, sier Knutsen. 

Skuffet over forestillingen

- I andre omgangen prøver vi og vi klarer å trykke Tromsø og spiller mot ett mål, men så er vi ikke gode nok til å sette ballen inn. Det er nummer én. Nummer to er at det nesten blir en parodi. Det ligger en Tromsø-spiller nede nesten hvert andre minutt. Det blir litt vanskelig. Samtidig, Tromsø ser muligheten til å gjøre det, og da blir det sånn, fortsetter han. 

- Vi er oppsummert veldig skuffet over at vi ikke klarer å levere en bedre forestilling for alle som kommer på kamp i dag. 

Hvordan synes du dommeren håndtere det som skjer i andre omgang?

- Det er litt vanskelig. De ligger nede i en hver situasjon, og det er ikke lett for dommeren. Men så tenker jeg at eneste måten var å sette standaren å gi flere kort. Da tror jeg det hadde blitt en annen fotballkamp. Når du går med ett rødt og ett gult kort i lomma, så er det bare å bruke dem.

Rød tråd

Dere slipper inn ett mål rett før pause, og det er ikke første gangen dette skjer. Hvordan skal dere unngå å slippe inn på et så ubeleilig tidspunkt?

- Det målet var en gedigen skuffelse. Der ble vi tatt på det som vi overhode ikke skulle bli tatt på. Det var at vi enten skulle være høy eller lav, og der blir vi halv-høy og er for sein i omstillingen, og vi blir straffet. Det var elendig løst. Det har vært en litt rød tråd. Det handler om at spillerne må erfare. Over tid lærer vi at det er  noen tidspunkt som er mer gunstig å slippe inn mål på enn andre, svarer Knutsen.

Hva skal dere jobbe med til neste kamp?

- Nei, nå må vi først riste av oss denne kampen og få noen rolige dager. Så får vi komme sterkt tilbake i Kristiansand på mandag, avslutter Knutsen. 

Hva synes Kristian Fardal Opseth om kampen? Se her:


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 16.05.2018
Skrevet av: Even Hvalen Thodesen og Martin Brekke HJellestad