Overkjøring i årets første kamp

Glimt hadde full kontroll på AN-laget og sluttresultatet ble til slutt 8-0.

Etter flere uker med hard trening var det endelig klart for årets første treningskamp. I tradisjonen tro var det AN-laget som stod på motsatt banehalvdel. Etter det bitre 0-2 tapet ifjor var det et heltent Glimt som entret Nordlandshallen. De fremmøtte fikk valuta for pengene da AN-laget ble sendt hjem med åtte mål i sekken. Det var store forventninger til nysigneringene Nemanja Mladenovic og Kristian Fardal Opseth, begge leverte en meget solid omgang og tegnet seg på scoringslisten. I første omgang bestod laget av mange rutinerte spillere og i andre omgang var det unggutta som slapp til.

Hør hva Kjetil Knutsen hadde å si etter den første treningskampen nederst i saken

Glimt åpnet kampen best og hadde full kontroll på AN-laget, allerede etter et minutt sendte Daniel Edvardsen Glimt i ledelsen med en fin avslutning i det venstre hjørnet.

Fem minutter senere leverte Trond Olsen et nydelig innlegg til nysigneringen Nemanja Mladenovic, men en god redning fra Alex Jensen hindret han i å få sin første scoring.

Etter fjorten minutter ble dagens kaptein Trond Olsen spilt vakkert gjennom og løp enkelt forbi keeper og trillet ballen i det åpne målet.

Etter tjue minutter fikk Kristian Fardal Opseth sitt første Glimt mål, etter et hardt skudd som lurte seg under keeper. Allerede to minutter senere var han på farten igjen, etter et fint innlegg av Trond Olsen som Opseth headet like over.

Tretti minutter ut i kampen ble Emil Jonassen spilt nydelig gjennom på sin venstre side og sentret fint inn foran mål hvor Nemanja Mladenovic hadde løpt seg fri og enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

Mathias Normann økte ledelsen til 5-0 etter et innlegg fra høyre som han enkelt kunne stange inn.

AN-laget fikk sin første sjanse etter 37 minutter, men Simon Thomas hindret mål med en fin redning.

Stillingen til pause var 5-0. AN-laget var farlig frempå et par ganger, men utenom dette hadde Bjørkans disipler full kontroll på kampen. De to nysigneringene Kristian Fardal Opseth og Nemanja Mladenovic gikk begge i garderoben med hvert sitt mål. Til andre omgang gjorde Bjørkan hele ni bytter, kun Simon Thomas og Jarkko Lahdenmäki ble værende på banen av de elleve som startet kampen.

Se bildeserie fra kampen nederst i saken

Etter 48 minutter ble Joachim Osvold spilt nydelig gjennom av Jens Petter Hauge og satte ballen enkelt i nærmeste hjørne.

Jens Petter Hauge løp fra egen banehalvdel og kom alene med keeper, en god redning gjorde at Nicolay Solberg enkelt kunne sette returen i det åpne målet, og dermed øke ledelsen til 7-0.

Etter 67 minutter vartet Simon Thomas opp med en fantastisk redning, etter et godt plassert frispark fra drøye 25 meter.

William Arne Hanssen sluttgjorde resultatet til 8-0 da det var spilt 88 minutter.

Andre omgang begynte som første og allerede etter tre minutter scoret Joachim Osvold. Tempoet sank og AN-laget kom mer med i kampen, men de store sjansene uteble. Glimt hadde relativt god kontroll på motstanderen og Glimts unggutter viste tidvis hva de hadde å by på,