Sjefen før Start

Forrige uke tangerte Bodø/Glimt klubbrekorden med fem kamper uten baklengs. Nå er Start neste hinder på veien mot opprykk.

29.juli er sist gang Bodø/Glimt slapp inn et mål, og siden den gang står Glimt med 14-0 i målforskjell. Sist var det Sandes Ulf som ikke klarte å overliste de defensive kvalitetene hos Glimt, men de gule fra Nordland fikk det ikke helt til de heller, og kampen endte til slutt 0-0 på Aspmyra.

God statistikk

På tirsdag reiser Bjørkans menn sørover, og det er flere fine statistikker som peker mot Glimt før møtet med Start i Kristiansand. Glimt har et godt tak på laget fra det glade sørland, og står med fire seiere på de fire siste kampene. 

- Vi gleder oss veldig til kampen. Laget har vært solide i det siste, og trent godt før bortemøtet med Start, forteller trener Aasmund Bjørkan før avreise. 

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan nederst i saken. 

Hardtsatsende hjemmelag

Start har, til tross for å ryke mot Sandefjord i cupen 25.august, ikke tapt på 10 kamper. Steinar Pedersen har virkelig fått fart på sakene i Kristiansand, og de fleste ser nok fortsatt på sørlendingene som favoritt til opprykket, sammen med Glimt.

Det satses hardt i Start for tiden, og klubben har foretatt flere utskiftninger de siste månedene. Det mest oppsiktvekkende, vil mange si, er at den tidligere sportsdirektøren i Monaco og Maccabi Haifa, Tor Kristian Karlsen, nå er blitt sportsdirektør i sørlandsklubben. I tillegg til han har de hentet flere spillere fra det store utland. 

- Det stemmer at Start har hatt en del utskiftinger i det siste, og de har nok hentet 3-4 spillere fra gode klubber. Så det blir kjempespennende å se hvordan våre gutter takler den utfordringen, smiler Bjørkan, og fortsetter: 

- Dette er en kamp vi bare gleder oss veldig til. 

Annonse fra Eliteserien: