Snittalder på 22 år: - Utrolig gøy

Det ble et spesielt øyeblikk for alle som var tilstede på Aspmyra når Runar Hauge ble byttet inn for sin bror Jens Petter Hauge.

Det er ingen hemmelighet at Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen er flinke til å slippe til unge lokale talenter, ved flere anledninger har talentene til Glimt vist seg frem for fansen. I dag var fem av spillerne under 20 år gamle. Den yngste Runar Hauge er født i 2001 (!).

Etter at storebror Jens Petter på atten år hadde scoret sitt første mål for sesongen, var det lillebror Runar Hauge sin tur til å terrorisere Åsane-forsvaret. Det tok ikke lang tid før yngstemann hadde driblet sitt første offer.

Lillebror Hauge

I gangene på Aspmyra har det i lengre tid vært snakk om at det er på vei opp et nytt meget talentfullt brødrepar, det får de fleste med et gult hjerte til å tenke tilbake på tidene hvor Berg-brødrene herjet på Aspmyra. 

Annonse:

Debutanten var naturligvis veldig stolt over å få debutere på A-laget til de helgule. 

- Det er veldig stort, det er et øyeblikk jeg har ventet på i noen måneder etter at jeg begynte å trene med A-laget. Målet mitt dette året var å få debutert før sesongen var over, så det var deilig at det endelig skjedde, sa Runar Hauge til GLIMT-TV. 

Lillebror Hauge forteller videre at det har gått ganske fort, etter å ha startet sesongen på G16-laget ble han flyttet opp på B-laget, og etter å ha prestert der, fikk han begynne å trene med de store gutta. 

- Jeg burde scoret

Etter 66 minutter ga trenerteamet beskjed til unggutten om at det var på tide å gjøre seg klar. Det var ikke hvem som helst som ble byttet ut til fordel for debutanten, det var hans egen bror Jens Petter Hauge som viket plass. Det tok ikke lang tid før Runar Hauge fikk sin første sjanse. 

- Håkon Evjen slår en perfekt ball gjennom forsvaret, jeg skal bare ta den med videre på et touch og sette den i målet. Men så stoler jeg ikke helt på meg selv, så jeg drar meg innover og da blir skuddet blokkert. Jeg burde gjort det bedre der, det Evjen gjør i forkant er perfekt, fortalte debutanten.

Talentfabrikk

Det er ingen tvil om at utviklingsarbeidet som Ørjan Berg leder gir resultater. Da hjelper det med trenere som gir de unge sjansen. 

Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen har sluppet til mange unggutter denne sesongen, i dag var gjennomsnittsalderen til de involverte spillerne 22 år. Runar Hauge synes det er utrolig bra at de unge spillerne får prøve seg.

- Det er veldig gøy, det er flere av oss unge som har vist seg bra frem denne sesongen. Når vi allerede er klar for Eliteserien er det godt at vi får erfaring. Det var veldig gøy å få debuten i dag, veldig gøy.

Hva er forskjellen på deg og Jens Petter på fotballbanen?

- Vi er litt forskjellige spilletyper, men vi gir alt vi har begge to, så sånn sett er vi jo like. 

Se hele intervjuet med Runar Hauge her:


Annonse fra Eliteserien: