Ulrik Saltnes under hjemmekampen mot Start.

Straffet på egne feil

Les og hør hva Ulrik Saltnes og Martin Bjørnbak hadde å si etter kampen mot Start.

Annonse:

- Vi kjører kampen greit uten å skape de store sjansene, vi har bra trykk på dem og brukbar kontroll, men vi burde ha scoret mål i første omgangen for å ha gjort det lettere for oss i andre omgangen, forteller Ulrik Saltnes om første omgangen mellom Bodø/Glimt og Start, etter tapet hjemme på Aspmyra.

Det var i voldsom vind og regn at Bodø/Glimt møtte Start til den andre kampen mellom lagene denne sesongen, hjemme på Aspmyra. 

Start ikke vunnet siden mai 2015, går dere inn i kampen med alt for lave skuldre? 

- Nei, jeg vet ikke. Kanskje du kan si at etter 1-0 tok vi det for gitt at vi skulle vinne, men vi får som fortjent og de staffer oss på de feilene vi gjør selv, så det er ingen andre å skylde på enn oss selv, fortsatte Saltnes.

Det tok 70 minutter før Glimt fikk ballen i mål, men like etterpå ble det mål i mot.

Hva gjør det med motivasjonen?

- Vi har fokus på at akkurat de minuttene er viktige og prøvde denne gangen her å gå ut høyere for å unngå å gå for lavt, men da ender det med at vi gjør feil med ballen som feller oss. Det blir tungt og vi klarer ikke riste av oss det, og slipper inn enda ett mål og da er det katastrofe.

Hva tror du er grunnen til at det er så lett for motstanderne å sette ballen i mål rett etter at dere selv har gjort det? 

- Nei, det er klart at alle som spiller fotball vet at straks du slipper inn mål så blir du mye mer offensiv og får en liten boost i den forstand, og tilsvarende for de som som scorer mål som slapper mer av, det er en kjent mekanisme i fotballen, men det er mulig å motvirke den, sa Saltnes. 

Hvilke tanker sitter du igjen med? 

- Jeg tenker at vi burde vunnet en kamp, og vi taper fortjent, og det er surt, men sånn er det. 

Hva skal dere gjøre for å nå kunne ta seier i cupen? 

- Vi må gjøre litt mindre feil, og være mer offensive igjen. Så er det selvfølgelig en gylden mulighet å slå tilbake, avsluttet Saltnes.

Lurer du på hva Martin Bjørnbak tenkte etter kamp? Se intervjuet her: 


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 23.09.2018
Skrevet av: Pernille Tømmerås og Even Hvalen Thodesen