Strike for Nemanja

Han fikk et tøft møte med norsk fotball, men så løsnet det for Nemanja Mladeonvic

Andre påskedag fikk Nemanja Mladenovic sin ligadebut for Bodø/Glimt. Han var ikke mange minuttene på banen før han markerte seg med scoring for de helgule. Nå ser serberen fremover. Før serien startet, mens vinteren fortsatt lå over Bodø møtte våre skribenter han i bowlinghallen for å slå av en prat. 

Vi møter Nemjana Mladenovic i Bodø sentrum, Bodø/Glimts nye signering. En serber med godt humør på eventyr i utlandet. Vi trasker en runde rundt i sentrum før vi kommer til enighet om at vi skal spille en runde bowling. Mladenovic virker ikke helt overbevist om at bowling er den beste aktiviteten, men som den livlige serberen han er tar han selvfølgelig utfordringen på strak arm, med et bredt smil om munnen. Vi rusler bort til bowlinghallen samtidig som Mladenovic forteller om sin reise til Bodø med sin engelsk med østeuropeisk aksent. 

- Det er faktisk første gang jeg flytter hjemmefra, så det var veldig spennende. Etter å ha spilt i Serbia i en god del år følte jeg at det var riktig å flytte på meg, gripe sjansen og prøve noe nytt. Jeg merker at det vanskeligste for meg til nå er at jeg savner familien min hjemme i Serbia, men jeg er her på profesjonell bakgrunn. Det er på grunn av fotball jeg er her, og det er fotball som hele tiden er mitt fokus, men det skal sies at selv om det kun er fotballen som er i fokus, så trives jeg til nå veldig godt i Bodø.

Bowlingthriller?

Vi ankommer bowlinghallen, setter oss til rette, drikker litt kaffe og gjør oss klar for første runde av den kommende bowlingthrilleren. To ikke altfor atletiske journaliststudenter og en serbisk toppidrettsutøver gjør seg klar til dyst. Mladenovic syter og klager litt over at bowling ikke er helt hans greie, at han kun har spilt det en gang tidligere for cirka 10 år siden, men det gode humøret og det brede smilet er fortsatt på plass.  ”Det lukter dårlig taper” tenker vi, og gjør oss klar for å knuse denne nyankomne serberen i bowling. 

Vi kaster først, ikke akkurat noen fulltreffere, men vi klarte å plukke noen poeng. Så var det Mladenovic' tur, han fant seg en bowlingkule, steg opp til parketten og smilte like bredt som vanlig. Med en teknikk vi ikke hadde sett maken til, får Mladenovic ”Strike” på første forsøk. Han snur seg om og sier ”Now, that`s the serbian way” samtidig som han smiler bredere enn vi trodde var mulig. Litt sjokkert funderer vi over det han sa to minutter tidligere om at bowling ikke var hans greie bare var tull.  Vi setter oss ned i sofaen og Mladenovic forteller videre om opplevelsen av å flytte til Norge og Bodø og hvordan livet i nord er så langt.

- Til nå synes jeg det er helt topp her. Norge er et bra land, jeg liker meg her. Men som jeg nevnte tidligere så savner jeg familien min veldig mye, men det går greit, det er jo helt normalt å savne familien sin. Nordmenn er veldig snille og hjelpsomme mennesker så det går fint. Og nesten alle snakker meget bra engelsk, noe som er viktig for meg ettersom norsk er et veldig vanskelig språk og jeg ikke har peiling på norsk. Derfor er ikke kommunikasjonen noe problem, noe jeg vil si er en god start. Jeg sier ikke at engelsken min er særlig god, men den er i alle fall bedre enn min venn Milan Jevtovic (tidligere Glimt-spiller). Jeg håper og få lært meg litt norsk.

 - Og maten her er jeg meget godt fornøyd med, den er veldig god. Den er ikke som maten i Serbia. Her er det mer fisk, som jeg antar har med beliggenheten til havet å gjøre. Men jeg liker maten her veldig godt. 

Jeg spilte mot Molde og med tanke på hvor godt vi spilte den kampen forstår jeg ikke helt hvordan Bodø/Glimt klarte å rykke ned forrige sesong

— Nemanja Mladenovic

- Jeg føler meg veldig bra her altså jeg føler ikke at jeg er så veldig langt hjemmefra selv om jeg faktisk er ganske langt borte, noe jeg vil tro er et tegn på at jeg trives her i Norge. Tiden vil nok gå fortere når serien begynner og fotballhverdagen setter i gang for fullt, forteller serberen som helt tydelig gleder seg til seriestart, og få vist frem sine ferdigheter.

Bestevennen fikk han nordover

Vi drikker litt mer kaffe før det er klart for nytt forsøk på bowlingparketten. Og nok en gang råder middelmådigheten blant oss studentene. Kast etter kast går som vanlig dårlig for vår del, men Mladenovic fortsetter å kjøre på med ”spare” og ”strike” som om han aldri hadde gjort annet. 

Full fart: Nemanja Mladenovic fikk sin debut og første scoring i kampen mot Elverum andre påskedag. Foto: Kent Even Grundstad
Full fart: Nemanja Mladenovic fikk sin debut og første scoring i kampen mot Elverum andre påskedag. Foto: Kent Even Grundstad

Mladenovic setter seg ned igjen med et ansiktsuttrykk som viser en godt fornøyd serber som også er litt overrasket over egne bowlingferdigheter og forteller videre om sitt førsteinntrykk av Bodø.

- Første gangen kom jeg hit, var på kvelden sammen med agenten min. Det var mørkt, men det var fint vær. Vi satt i restauranten i øverste etasje på Scandic. Jeg kunne se nesten hele byen, det var utrolig fin utsikt og det var utrolig god mat. Jeg likte meg her fra første stund. Jeg tenkte for meg selv den første dagen at her kommer jeg til å ha det fint. En dag det var fint vær var jeg ute og gikk meg en tur. Det var mye folk og fint vær, da tenkte jeg også over den flotte utsikten, med fjellene og havet. Jeg liker dette stedet veldig godt. Jeg har en toårskontrakt så jeg tenker at det kommer i alle fall til å bli to gode år, men jeg håper jo selvfølgelig at vi rykker opp til Eliteserien og at jeg kan bidra så godt jeg kan for at nettopp det skal skje.

- Men som sagt jeg prøver å være profesjonell, det er kun fotball som er mitt fokus. Jeg liker meg godt her i Norge, men jeg trenger fortsatt litt tid til å tilpasse meg etter å ha bodd hele livet i Serbia trenger jeg litt tid før jeg er 100% klar og i toppform til å kunne bidra så godt jeg kan.

- Men apropos klubben og laget. Din venn Milan Jevtovic er jo en tidligere glimt-spiller. Hvilken betydning hadde han for at du endte opp i Bodø?

- Milan betydde utrolig mye for at jeg endte opp her. Han hadde kun positivt og si om både klubben og byen og han anbefalte meg virkelig og ta denne muligheten, så han var en meget stor faktor for at det ble som det ble. Sier han mens han tar seg en slurk av kaffen og lener seg tilbake i benken og smiler som normalt.

En meget fin gjeng

Vi sitter en stund og slapper av i mellom bowlingkastene før Mladenovic etter hvert begynner å snakke om hvordan han trives i sin nye klubb og blant sine nye lagkamerater.

Artikkelen fortsetter under bildet

bowlinggutten2
Gladgutt: Nemanja klinet til fra start mot Elverum og i bowlinghallen. Foto: Marcus Johnsen

- Fra første dagen følte jeg meg veldig komfortabel blant mine nye lagkamerater. Gutta er utrolig greie med meg, en veldig trivelig gjeng og et veldig godt lag. Jeg spilte mot Molde og med tanke på hvor godt vi spilte den kampen forstår jeg ikke helt hvordan Bodø/Glimt klarte å rykke ned forrige sesong, men slik er jo fotball, alt kan skje. Jeg håper å kunne bidra til å rykke opp igjen, en klubb som Bodø/Glimt skal ikke være i OBOS-ligaen.

- Det er som sagt en meget fin gjeng med god stemning og rom for litt tull og tøys, noe jeg syns er artig. For eksempel Trond Olsen, han er en artig type som finner på litt sprell, men altså hele gjengen er en utrolig artig gjeng. På banen er jeg egentlig imponert over hele laget, jeg synes alle er meget gode så jeg håper på at det blir en bra sesong

Vi reiser oss, og er klare for siste runde av bowlingmatchen som er ganske tapt for vår del, ikke sjokkerende står våre kast i stil med de tidligere kastene, og vi klarer som vanlig bare å plukke med oss noen få poeng. Og like overrasket over egne bowlingferdigheter avslutter Nemanja med en aldeles slående ”Strike”. Og vinneren av det vi trodde skulle bli en bowlingthriller, var soleklar. Poenglista var ikke til å misforstå, vi hadde rett og slett møtt vår overmann. Nemanja Mladenovic var den store overraskelsen og den klare vinneren.

Vi ønsker Nemanja Mladenovic hjertelig velkommen til Bodø/Glimt og håper han overrasker også på fotballbanen!

Artikkelen ble først publisert i Glimt fra Glimt, Glimts egen informasjonsavis. 

Annonse fra Eliteserien: