Uavgjort i Tromsø

Slaget om Nord-Norge bød på spenning i begge ender, da Glimt spilte sin siste oppkjøringskamp før sesongen

Bodø/Glimt gikk ut på Alfheim-matta vel vitende om at Bjørkans menn hadde til gode å slippe inn mål på norsk jord dette året. Den statistikken skulle Tromsø få en slutt på, men hjemmelaget skulle få kamp til døra av et hardtarbeidende Glimt-lag.

Perfekt start

Bodø/Glimt fikk en god start på kampen, og tok regi de første ti minuttene. Det skulle vise seg å være en taktisk vurdering, for etter 12 spilte minutter lå ballen i nota bak en utspilt TIL-keeper. Trond Olsen fikk lagt inn fra venstre, og en litt stresset Landu Landu presterte å heade ballen i eget nett. Dermed 1-0 til de helgule.

Kampen lå i en periode i et slags vakuum, der begge lag produserte noen få farligheter, men truet aldri de to keeperne nevneverdig. Det skulle allikevel ikke ta lang tid før utlikningen var et faktum. Nysigneringen Slobodan Vuk plukket opp et innlegg fra venstre, og bredsidet ballen i nettet. Dermed var lagene like langt.

Fra start var blant annet den nye mannen Leikvoll Moberg, og den tidligere Åsane-kapteinen imponerte fra sin midtbaneposisjon. 26-åringen turte å holde på kula, og var både opp og ned på banen i sin debut.

Tromsø i ledelsen

Det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget nok engang overlistet Simon Thomas i Glimt-buret. Denne gangen kom innlegget fra venstre, og Mour Samb fikk en enkel oppgave å sette inn ledermålet til "Gutan". Dette var altså Glimt sitt andre innslupne mål på norsk jord i 2017, begge på Alfheim.

Snøen gjorde det vanskelig for både spillere, dommere og publikum, og lagene gikk til pause med en knepen ledelse til hjemmelaget. Dermed var det duket for brøytebilene, som skulle sørge for gode spilleforhold i den andre omgangen.

Slo kjapt tilbake

Bodø/Glimt hadde tydeligvis fått servert noen velvalgte ord av trenerteamet i pausen, for det tok bare to minutter før de gule nok en gang kunne juble for scoring. Denne gangen var det en Glimt-spiller som var sist på ballen. Trond Olsen skar fint inn fra sin venstreside, fintet to Tromsø-forsvarerer, før han dunket ballen bak Gudmund Taksdal Kongshavn. Dermed var lagene like langt.

Ulrik Saltnes, som ble byttet inn med Emil Jonassen i den første omgangen, ble brukt som både midtbane og stopper denne kampen, og etter 78 minutter kranglet 24-åringen inn nok et mål for Glimt, denne gangen på en corner. Dermed gikk de gule opp i ledelsen 3-2.

Tromsø ønsket tydeligvis å slå hardt tilbake, og kun to minutter senere lå ballen igjen i Glimt-buret. Ricardo Friedrich, som hadde kommet inn for Simon Thomas i pausen, sklei da en corner ble slått fra høyre, og mannen som scoret dagens første mål fikk igjen sette ballen i nota. Landu Landu til 3-3 på Alfheim.

Det endte også Slaget om Nord-Norge, og nå rettes fullt fokus mot den spennende seriestarten mot Kongsvinger 4.april.

Publisert: 26.03.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad // Foto: Nils-Jarle Sætre