- Utrolig godt med tre poeng

To røde kort, straffespark og sein scoring var kun noen av ingrediensene i den dramatiske bataljen mot Florø.

Etter et meget skuffende tap mot Sandnes Ulf i forrige bortekamp, var Glimt revansjesugende da de nok en gang reiste til vestlandet, for å få med seg poeng hjem fra Florø. De helgule var klare favoritter før møtet med de nyopprykkede, men det skulle vise seg at laget fra Norges vestligste by skulle gi Glimt kamp til døra på eget gress.

Målløs førsteomgang

Glimt tok oppskriftsmessig regien fra første fløyteblås, men sleit med å sette de sjansene de produserte. Ulrik Saltnes var nærmest for Glimt, da han steg opp og headet ballen i stolperota, men ikke noe mer enn et skremmeskudd fra midtbanemannen fra Brønnøysund. Fardal Opseth var også nære på å skyte de helgule opp i ledelsen etter 34 minutter spilt, men scoringen lot vente på seg.

Den andre omgangen fortsatte litt som den første, der det var to lag som ikke helt produserte de aller største sjansene. Den avventede stemningen skulle etterhvert utfolde seg til et ordentlig fotballdrama, for etter drøye 60 minutter felte Emil Jonassen en Florø-spiller innenfor sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket. Mounir Benmoussa var sikker i sin sak, og skøyt hjemmelaget i ledelsen. Den samme mannen skulle komme i fokus kun sekunder senere, da han pådro seg sitt andre gule kort etter en usportslig opptreden under målfeiringen.

Kapteinen tok ansvar

Nå var Glimt nødt til å komme seg til hektene, og nettopp det gjorde de. Bortelaget fikk mer og mer rom å boltre seg i, og i  det 67-ende minutt dukket toppscoreren opp. Fardal Opseth banket inn en retur fra keeper, og utlikningen var et faktum. Nå skjedde det mye på Florø stadion, for kun minutter senere kom det røde kortet nok en gang opp fra dommeren sin lomme. Jose Angel dundret inn i en takling midt på banen, og dommeren var sikker i sin sak. Dermed var det duket for 10 mot 10 de siste tjue minuttene.

Bodø/Glimt trakk til slutt det lengste strået. Trond Olsen snappet opp ballen innenfor sekstenmeteren, og la ballen i det motsatte hjørnet. Dermed endte kampen 2-1, og Aasmund Bjørkan var selvfølgelig en lykkelig mann etter de tre poengene på vestlandet.

- Drama er nok det rette ordet etter denne kampen. Vi kjente hele tiden at vi hadde muligheten til å score, samtidig følte vi også at de hadde sine store sjanser. Derfor er det ekstra deilig at vi klarer å ri av stormen, forteller Bjørkan til GLIMT-TV etter kampen.

Drama er nok det rette ordet etter denne kampen

— Aasmund Bjørkan

Se hele intervjuet med Bjørkan nederst i saken

Også kaptein Trond Olsen smilte bredt etter seieren mot Florø, og forteller om god stemning i bortegarderoben etter kampen.

- Det var utrolig deilig å sette seg i garderoben etter kampen. Vi klarer å kjempe oss til tre viktige poeng, og det er vi veldig glade for, smiler han, og fortsetter:

-  Litt frustrerende var det at vi ikke klarte å produsere de største sjansene, og vi er svært nære flere ganger i løpet av den første omgangen, men til slutt får vi lønn for strevet.