Glimt vant i plankebyen

Fardal Opseth trengte kun 12 minutter på banen før han satt ballen i mål, og sørget for tre viktige poeng til Glimt i Fredrikstad.

Etter storseieren mot Elverum forrige helg, der Glimt ikke stoppet å score før de hadde lagt fem baller i nettet bak keeperen fra Hedmark, reiste de helgule til Fredrikstad for å prøve å få med seg alle tre poengene fra Østfold.

Det var et heltent Glimt-lag som entret den solfylte kunstgressmatta i Fredrikstad, og spillere som Kachi og Jens Petter Hauge fikk nok en gang tillit fra start. Noen endringer var det allikevel, og spillere som Mathias Normann og Simon Thomas var tilbake fra start for Glimt.

Disse startet for Glimt: Simon Thomas - Thomas Jacobsen, Martin Bjørnbak, Marius Lode, Emil Jonassen - Mathias Normann, Vegard Leikvoll Moberg, Patrick Berg - Jens Petter Hauge, Kachi, Trond Olsen.

Bodø/Glimt åpnet kampen litt rufsete, og sleit delvis med holde ordentlig på ballen. Til tross for noen unøyaktige pasninger, hindret de helgule at hjemmelaget kom til de største sjansene, og hadde relativt god kontroll på laget fra plankebyen.

Etter drøye 17 minutter spilt sto Bodø/Glimt for kampens største sjanse. Etter et godt driv fra venstresiden, fikk Patrick Berg ballen like utenfor sekstenmeteren, men skuddet fra unggutten gikk like utenfor målet til hjemmelaget.

Den første omgangen var preget av flere småsjanser, men to lag som ikke helt turte å ofre mye fremover. Til tross for at hjemmelaget hadde mye ball i åpningsminuttene, produserte Glimt flere farligheter foran målet til den grønne sisteskansen. Fredrikstad kom også til noen sjanser, men Glimt sin kanadiske sisteskanse var med på leken.

Dermed blåste dommeren i fløyta etter 45 minutters spilt, og lagene gikk inn til pause med 0-0.

PAUSE

Den andre omgangen startet litt som den første, der var to lag som ikke helt fikk det til langs bakken. Etter 52 spilte minutter gjorde Bjørkan grep fra benken, og spilte ut sitt første ess. Fardal Opseth kom inn for den utlånte Sarpsborg 08-spilleren Kachi.

Etter 64 minutter skulle innbytteren for alvor komme i fokus. Fardal Opseth fikk ballen fra drøye 20 meter, og dro til. Skuddet hadde god retning, og Fredrikstad-keeperen klarte ikke å få noen hender på ballen. Dermed fikk Glimt endelig målet de trengte for å gå opp i ledelsen. 1-0 til Bodø/Glimt.

Kristian Fardal Opseth trengte dermed kun 12 minutter på banen før han satt ballen i nota.

Glimt fikk mer og mer kontroll på kampen etter scoringen, og slapp omtrent ikke hjemmelaget inn i sekstenmeteren. Ulrik Saltnes kom inn for en sliten Jens Petter Hauge, noe som betydde at Patrick Berg ble flyttet opp på høyrekant. Det varte derimot ikke veldig lenge, for etter drøye 80 minutter spilte Bjørkan ut sitt siste kort fra benken når Daniel Edvardsen kom inn for nevnte Berg.

Fredrikstad stanget og stanget de siste ti minuttene, men Glimt fikk ryddet unna og avverget farlighetene. Dermed tok de helgule med seg tre viktige poeng i bagasjen tilbake til Bodø.