Effektive Glimt vant mot Levanger

Et regntungt Bodø tok i mot Levanger, i det som var årets første kamp på Aspmyra stadion.

Et effektivt glimtlag fikk ingen enkel kamp mot Nord-Trøndelags eneste bidrag i årets OBOS-liga. Den første kampen ute på Aspmyra i 2017 bar stort sett preg av dårlig vær og lite finspill. Likevel fikk de drøyt 200 oppmøtte tilskuerne noe fint spill å varme seg på.

Kampen startet med få sjanser til begge lag, men det var Levanger som fikk kampens første sjanse. Tross flere muligheter klarte ikke rødbuksene og få ballen over streken. Det gjorde derimot Glimt midt i omgangen.

Annonse:

Rettere sagt var det den tidligere glimtstopperen Per Werner Vågan Rønning som fikk ballen over streken. Dessverre for levangerspilleren gikk ballen i eget mål. Thomas Jacobsen stormet frem og stusset ballen. Det var nok til å sette den tidligere lagkameraten ut av spill. Dermed tok Glimt oppskriftsmessig ledelsen etter 30 minutter.

Levanger fikk bevist at de ikke blir noen kasteball i årets OBOS-liga som sparkes i gang om tre uker. Rødbuksene hadde flere store sjanser til å redusere, men et solid glimtforsvar og en prøvespiller fra Brasil mellom stengene sørget for at Glimt holdt ledelsen til pause.

Superbytte

72 minutter ut i kampen byttet Bodø/Glimt ut venstrevingen Trond Olsen og inn Patrick Berg. Det skulle vise seg å være et godt bytte av trener Aasmund Bjørkan. Tjue sekunder senere hadde Glimt doblet ledelsen og Patrick Berg gjort sitt første glimtmål for sesongen.

Har du blitt med Patrick Berg på hjemmebane?

Selvom Levanger flere ganger var frempå klarte de ikke å sette ballen i mål. Dermed starter Glimt utesesongen med 2-0-seier mot divisjonskollegaene fra Levanger.

- De legger seg langt ned, og de er vanskelige å spille mot. Likevel vinner vi 2-0 og det må vi si at absolutt er godkjent, sier Glimts Thomas Jacobsen rett etter kampslutt.

- Vi må opp med presisjonen totalt sett. Vi gjør en okei første omgang, men er svake i deler av andre omgang. Det er mange nye fjes og vi sliter litt med samhandlingen, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen

Også Aasmund Bjørkan var glad for å endelig være ute på Aspmyra igjen.

- Det er en variabel kamp. Periodevis er det bra, og i andre perioder er det ikke fullt så bra. Vi jobber jevnt og trutt videre med de tingene vi ønsker å bli bedre på. Vi skal ta steg hver gang vi er i aksjon. Vi holder nullen i dag, det er godt. Vi scorer to mål etter gode angrep. Vi har mer å gå på med tanke på balltempo og vendingsspillet vårt, sier Bjørkan i spillertunnellen etter den våte affæren på kunstgresset på Aspmyra.

Se hele intervjuet med Bjørkan i videoen nedenfor.

- Patrick gjorde et godt innhopp, og var på rett plass til rett tid, svarer Bjørkan på spørsmål om han forutså scoringen da han byttet inn unge Berg.

PS! Vi beklager dårlig lyd i starten av intervjuet med Bjørkan.

Glimt sitt lag: Ricardo Friedrich - Daniel Edvardsen, Martin Bjørnbak, Marius Lode, Emil Jonassen - Thomas Jacobsen, Mathias Normann, Thomas Drage - Jens Petter Hauge, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen.

Slik utartet kampen seg:

10 min: Fortsatt ingen store sjanser til noen av lagene, men det er tydelig at det er to lag som ikke ønsker å gi seg uten en ordentlig kamp. Mange tette dueller.

20 min: Det tette regnet som spillerne fikk erfare i oppvarmingen har roet seg, og det er enklere forhold for de hvite og gule. Kan allikevel ikke rapportere om de største sjansene så langt.

24 min: Kampens første store sjanse er regissert de hvite fra Levanger. Ballen spretter i feltet, og bortelaget kommer til slutt til avslutning. Ballen reddes på strek av en oppofrende Glimt-forsvarer.

28 min: Jens Petter Hauge blir spilt nydelig igjennom av Mathias Normann, men unggutten treffer ikke helt på innlegget mot Kristian Opseth.

30 min: Mååål! Glimt tar ledelsen! Et innlegg fra venstre, som helt tydelig var ment for Kristian Opseth, treffer en Levanger-forsvarer og smyger seg over linja. 1-0!

32 min: Glimt må foreta dagens første bytte allerede etter drøye halvtimen. Normann blir liggende nede, og må byttes av. Inn kommer Ulrik Saltnes.

37 min: Levanger farlig frempå når en av de hvite kantspillerne kommer seg fri på kanten av sekstenmeteren, og avslutter. Ballen sniker seg forbi motsatt stolpe.

43 min: Levanger med et lite trykk i avslutningsfasen av denne omgangen, men Glimt klarer med nød og neppe å rydde unna.

PAUSE: Glimt går inn i garderoben med en 1-0-ledelse.

46 min: Stor målsjanse til Levanger! Jo Sondre Aas skyter på Friedrich, og Robert Stene plukker opp returen, men nysigneringen bommer på målet.

46 min: Glimt har foretatt tre bytter i pausen. Både Correa, Osvold og Peay har kommet inn for henholdvis Opseth, Hauge og Edvardsen.

52 min: Levanger kommer til avslutning etter et smart innlegg fra kanten, men avslutningen fra Robert Stene går himmelhøyt over.

55 min: Gjestene har tatt mer initiativ i kampen nå, og produserer flere farligheter i boksen. Nærmere 1-1, enn 2-0.

70 min: Thomas Jacobsen kommer seg fri rett utenfor sekstenmeteren, og fyrer av, men ballen stryker stolpen. God sjanse til Glimt!

72 min: De gule foretar sitt fjerde bytte for dagen. Patrick Berg kommer inn for Trond Olsen.

73 min: Måååål! For et bytte av Glimt! Ganske nøyaktig 20 sekunder etter at Patrick Berg entret kunstgressmatta lå ballen i nota. Mye klabb og babb resulterer i at nevnte Berg får en relativ enkel jobb med å styre ballen i nettet. 2-0.

75 min: Glimt har mye mer kontroll på oppgjøret nå. Styrer banespillet, og lar ikke Levanger komme til de store sjansene.

77: Nok et bytte for Glimt, når Torvanger kommer inn for Lode.

85 min: Nå leker Glimt-gutta seg. Berg og Bjørnbak drar av to spillere hver, før sistnevnte sender i vei en stikker til Thomas Drage, men 25-åringen får ikke noe ut av langballen.

SLUTT: Bodø/Glimt vinner årets første kamp på Aspmyra, og sender OBOS-kollega Levanger tilbake til Trøndelag uten noe mål i bagasjen.

Allerede om en uke er det ny kamp på Aspmyra når Glimt nok en gang skal bryne seg på en ligakollega, når Tromsdalen kommer på besøk! Vi sees!