- Vi har veldig lyst til å slå tilbake

Glimt kom seg fort ned på jorda igjen etter opprykksfeiringen i forrige runde, og det er derfor et revansjelystent Glimt-lag som tar turen til Grimstad førstkommende søndag.

Annonse:

Bodø/Glimt så lenge ut til å gå gjennom OBOS-ligasesongen uten å tape på hjemmebane i 2017, men i forrige runde gikk de helgule på et overraskende tap mot Levanger. Glimt fikk tidlig problemer med å følge bortelaget på tempo og effektivitet, og lå under 2-0 til pause etter at Robert Stene hadde overlistet Simon Thomas to ganger. 

Etter en tidlig scoring av trønderne i den andre omgangen, hjalp det lite at Martin Bjørnbak satt inn reduseringen på straffe etter 75 minutter spilt. Levanger vant kampen, og de hvite har fortsatt en reel sjanse til å rykke opp til Eliteserien i 2018. 

Endringene

Aasmund Bjørkan overrasket de fleste med laguttaket før kampen, der han blant annet hadde gitt Brede Moe sjansen som spiss. Det var også en litt uvant formasjon enn det vi har pleid å se Glimt spille fotball i, og de helgule ble satt opp i en slags 3-5-2. 

- Gjennom store deler av sesongen har spillerne gjort en fantastisk jobb, og har tålt smerte i viktige kamper. Vi har rett og slett skvist den sitronen relativt bra, så de siste ukene har vi fått pådratt oss endel skader, forteller treneren til GLIMT-TV før han fortsetter: 

- Kristian (Fardal Opseth) har slitt med inngangen til kampen, og det lille kvarteret han spilte var nok det han hadde kapasitet til på søndag. Han har hatt en bra treningsuke nå, så vi tror at han kan bidra enda mer i kampen som kommer. 

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan nederst i saken. 

For framtiden

Til tross for at flere av spillerne som ikke spilte så mye mot Levanger er tilbake i bortekampen mot Jerv, er det forsatt noen usikkerhetsmomenter i spillertroppen. Aasmund Bjørkan bekrefter at Amor Layouni og Trond Olsen er usikre til søndagens kamp, og spiller mest sannsynlig ikke. 

Når det gjelder spillestil er treneren fremtidsrettet i sin retorikk, og mener at det er viktig å utvikle andre spillemåter og teknikker for å bli et bedre fotballag. 

- Jeg er veldig glad i ordtaket: "I det ene øyet må vi ha et mikroskop, og i det andre øyet må vi ha et teleskop". Det jeg legger i det er at vi må klare å se dagen i dag, men vi må også klare å se fremover, forklarer Aasmund Bjørkan. 

- Hvor skal vi være om ett år, om tre år og hvor skal vi være om fem år. Glimt er en 4-3-3-klubb, men samtidig må vi også utvikle oss og skaffe oss nye knagger, fortsetter han. 

I det ene øyet må vi ha et mikroskop, og i det andre øyet må vi ha et teleskop

— Aasmund Bjørkan

- Veldig revansjelystne 

Allerede på søndag har Glimt en god sjanse til å revansjere forrige rundes tap, når de helgule reiser sørover til Grimstad. Der møter de et Jerv-lag som omsider kan senke nedrykksskuldrene, og til tross for at det er en minimal sjanse for å ende på 14.plass, ønsker nok helt sikkert sørlandslaget å fjerne all tvil på søndag. Arne Sandstøs mannskap har heller ikke sjanse til å ende på topp seks, så i teorien møter Glimt et lag som ikke har altfor mye å spille om tre runder før slutt. 

- Vi gleder oss veldig, og er selvfølgelig veldig revansjelystne. Jerv har et godt lag, men har kanskje hatt en litt tyngre sesong enn de selv og omgivelsene hadde forventet. De har absolutt et lag med mange gode spillere, og et lag man skal ha respekt for. 

- Den siste kampen svei, så ærlige må vi være, og vi har derfor veldig lyst til å slå tilbake mot Jerv på søndag, avslutter Aasmund Bjørkan. 

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan under. 


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 21.10.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad / FOTO: Kent Even Grundstad