- Vi skal spille i Eliteserien til neste år

Glimt hadde muligheten til å øke luka ned til andreplassen til 11 poeng. Tromsdalen ga kamp til døra, men de gule trakk til slutt det lengste strået i det som ble en sliteseier.

Glimt tok tak om kampen allerede fra kampstart, og styrte så å si alt som skjedde på Aspmyra. De var likevel ikke i stand til å sette ordentlig press mot Tromsdalen målet, og de store sjansene uteble. Noen få halvsjanser var det beste som kom ut av den tamme første omgangen.

Pausepraten hjalp

Andre omgang startet med et tydelig mer motivert Glimt-lag. Tempoet var raskere, og viljen kunne synes. Bjørkans menn fortsatte å male på, men som i første omgang var det nøyaktighet som manglet på siste tredjedel. Det var ikke før etter 75 spilte minutter at Glimt endelig fikk hull på byllen, da dagens beste spiller, Erlend Dahl Reitan, satte inn 1-0 på corner. Mot slutten ble det spennende da Ricardo gikk ned for telling. Fardal Opseth hadde allerede på seg keeperdrakta og var klar til å gå i mål, men den brasilianske sisteskansen klarte seg og gjorde en mesterlig redning på slutten av kampen. Kampen endte dermed med en 1-0 sliteseier til de gule.

- En ordentlig slitekamp

Aasmund Bjørkan var fornøyd med tre poeng, etter to strake uavgjortkamper. Det var litt pirk her og der, men på slutten av dagen smakte de tre poengene utrolig godt, fortalte han.

-Det er en utrolig viktig seier for oss, men vi klarer ikke helt å skape det trøkket på motstanderen som vi ønsker. Likevel skaper vi nok til å vippe det i vår favør, sa Bjørkan.

Lenge så det ut til at Glimt var på vei til å gå på nok et uavgjortresultat. Glimt laget viste lovende takter, men var ikke i stand til å skape nok sjanser og sette ballen i kassa.

-Vi synes vi er bra på, men Tromsdalen gjør det vanskelig for oss, og vi klarer ikke å bryte de ned. Vi visste at sjansene ville bli større utover i kampen, men vi klarte ikke å skape de helt store sjansene i dag. Heldigvis klarer vi å vinne på en dag der vi ikke får ut maks, og det viser styrke, forklarer Bjørkan.

Uortodoks målscorer

Den innleide høyrebacken Erlend Dahl Reitan scorte sitt første mål i Glimttrøya i dag, og Bjørkan var klar over at trønderen er farlig på dødballer. Det var nettopp etter en corner at han scorte.

-Det var nok veldig deilig for han å få den scoringen. Reitan er farlig på dødball, og vi visste at det kunne skje noe hvis han kom opp på dødball, sier en fornøyd Bjørkan.