Benjamin Chor. Glimt-akademiet. G13-16. Spillerutvikler.

- Å være en del av noens drøm er vanvittig kult

Benjamin Chor er Glimt-akademiets nyeste signering.

Annonse:

Chor kommer fra København og er Glimt-akademiets nyeste spillerutvikler for aldersgruppen G13-16. Han har signert enn treårskontrakt med klubben. Chor kommer fra en jobb som spillerutvikler for G13-15 I Brøndby IF. Han er utdannet lærer, har en bachelorgrad i Sport Management og har UEFA A-lisens. Han har vært trener i ti år. Etter å ha vært i dialog med klubben over tid, var tiden nå klar for å komme til Glimt. 

- For to år siden kom Benjamin til oss gjennom en intervjuprosess. Da sa vi "rett person, feil tidspunkt", forteller daglig leder i akademiet, Gregg Broughton. 

- Da vi i desember begynte å snakke om hvordan Glimt-akademiet skulle se ut i 2022, følte vi at Benjamin var den rette personen og hadde et ønske om å få han til klubben, legger Broughton til. 

Verdier er viktige

Chor var ikke i tvil om han skulle takke ja til jobben, og ser frem til å starte. 

- Det er helt vilt spennende å kommer nordover til en klubb med et så sterkt DNA. Her er det en klar retning. Magefølelsen min har alltid vært god i dialoger med Gregg. Det har vært viktig for meg at verdiene til klubben er rett. Jeg har vært i store danske klubber hvor verdiene ikke har stemt, så for meg er det viktig, forteller Chor. 

Nå er han klar for å bli nordlending, og om ikke lenge kommer familien, bestående av kjæresten, sønnen på 3 år og datteren på 1 måned, til Bodø. 

- Jeg har et ønske om å bidra, og å kunne gjøre en forskjell på klubben og Glimt-akademiet. Sørge for at den suksessen de har bygget fortsetter videre og forhåpentligvis blir enda bedre og større. Det er virkelig en ære å være en del av den beste klubben i Norge, sier Chor. 

Å jobbe med drømmer

- Benjamin har en pedagogisk bakgrunn, og han har i over ti år jobbet med noen de beste utviklingsakademiene i Danmark. Vi prøver alltid å løfte nivået på det vi driver med, og vi prøver å ha en rett balanse i Glimt-akademiet med trenere fra byen, fra Nordland, fra Nord-Norge, fra Norge og fra Skandinavia. Benjamin bidrar til denne miksen, forteller Broughton. 

Chor selv er klar på hva som er det beste med å jobbe med aldersgruppen 13 til 16 år.

- Drømmen. De drømmer om å spille i Champions League og på landslag. Når de blir eldre går fokuset over på agenter og kontrakter og slike ting, men i den alderen der drømmer de. Hele tiden. Det er en veldig kul ting å være del av noen andres drøm og kunne prøve å hjelpe de til å oppnå drømmen, forteller Chor. 

Kjent ansikt i klubben

Chor er ikke den eneste dansken som har kommet til klubben i det siste. Tidligere i februar signerte Japhet Sery Larsen med klubben. Sery Larsen og Chor har en fortid sammen.

- Jeg har trent Japhet. Japhet startet å spille i FC København som liten gutt, men gikk til en mindre klubb, B93, hvor jeg jobbet som trener og vi klikket med en gang. Begge flyttet senere til Lyngby Boldklubb, der vi igjen hadde sjansen til å jobbe sammen. Vi har fremdeles et godt forhold. Japhet er en fantastisk fyr med et utrolig tankesett. Jeg måtte tekste han da jeg så han signert for Glimt - "Jeg ser du reiser til Bodø. Kanskje vi kan catch up?". Da skjønte han ikke helt med en gang. Nå blir det gøy å kunne starte en liten dansk koloni i Bodø igjen, avslutter Chor. 

Vi ønsker Benjamin velkommen til klubben! 

Annonse fra Eliteserien: