- Har fulgt Glimt i ett år

Bodø/Glimt har signert serbiske Nemanja Mladenovic (23).

I dag ble det klart at Nemanja Mladenovic blir ny glimtspiller ut 2019-sesongen. Den 23 år gamle høyrevingen kommer fra FK Metalac Gornji Milanovac. 

Mladenovic har signert en treårskontrakt med de helgule og gleder seg til å ta fatt på utfordingene i sin nye klubb. 

- Jeg er veldig glad for å være her. Jeg fulgte klubben forrige sesong fordi min gode venn Milan Jevtovic spilte her og jeg vet mye om spillerne i klubben, sier han.

Aasmund Bjørkan har vært på jakt etter en ny høyrekant etter at Milan Jevtovic og Ole-Jørgen Halvorsen forsvant ut stadionportene på Aspmyra etter forrige sesong. Nå er spilleren på plass og Bjørkan gleder seg over nysigneringen.

- Det er en spennende signering. Han har veldig mye erfaring til å være 23 år, han har spilt nesten 140 kamper på høyt nivå allerede. Har offensive kvaliteter, og kan løse mange oppgaver i laget vårt. Timingen og den voldsomme venstrefoten minner om Jim Johansen, sier Bjørkan til glimt.no. 

Kjenner Jevotvic

Nemanja Mladenovic kjenner godt til Milan Jevtovic som i fjor kom fra serbisk fotball og til Bodø/Glimt. Jevtovic bidro med seks scoringer for Glimt før han forlot klubben til fordel for tyrkisk fotball. 

Nemanja Mladenovic kjenner godt til Milan Jevtovic (bildet) som var på lån hos Glimt halve fjorårsesongen. Jevtovic, som nå spiller i Rosenborg har overbevist Mladenovic om å signere for Glimt. (FOTO: Kent Even Grundstad)
Nemanja Mladenovic kjenner godt til Milan Jevtovic (bildet) som var på lån hos Glimt halve fjorårsesongen. Jevtovic, som nå spiller i Rosenborg har overbevist Mladenovic om å signere for Glimt. (FOTO: Kent Even Grundstad)

- Jeg og Milan spilte sammen på u23-landslaget i Serbia. Vi har kjent hverandre i flere år. Vi har også spilt mot hverandre i den serbiske superligaen.

Mladenovic har flere styrker som fotballspiller. 

- Jeg er ving som er glad i å bevege meg inn i boksen. Jeg foretrekker å spille på høyrekanten, men er best med venstre fot. Det er min store fordel som vingspiller. Jeg tror jeg kan utvikle Bodø/Glimt med mine kvaliteter, de spiller 4-3-3 og det er et system jeg kjenner godt. Det vil være bra for meg, sier han. 

Den 23 år gamle offensive spilleren kjenner godt til Glimt, og gleder seg til å bli bedre kjent med klubben, byen og lagkameratene. Han røper at det var Jevtovic som overbeviste ham. 

- Jeg har snakket mye med Milan om forholdene i klubben og han hadde bare positive ting å si om Glimt. Han overbeviste meg om at dette er det riktige steget for meg å ta og at jeg vil trives her, avslutter han. 

Ifølge Avisa Nordland spilte han 33 kamper i den nasjonale ligaen i 2015/2016, scoret seks mål, og serverte fire målgivende pasninger.

Han har tidligere scoret to mål på åtte kamper for det serbiske U19-landslaget. Hittil i sesongen 2016/2017 har det blitt ett mål og en målgivende pasning på 17 kamper for klubblaget.

FK Bodø/Glimt ønsker Nemanja Mladenovic velkommen til klubben!

Nemanja Mladenovic.jpg
Nemanja Mladenovic er fornøyd med å ha signert for Bodø/Glimt. Foto: Niklas Aune Johnsen. 
Annonse fra Eliteserien: