Ny stopper på plass

Eirik Wollen Steen signerte i dag en to årskontrakt med Bodø/Glimt. Han kommer til Glimt fra Åsane, men sto uten kontrakt etter 2017-sesongen.

Etter fem sesonger hos de oransje fra Åsane har Eirik Wollen Steen (24) tatt steget opp i divisjonssystemet. Nå blir gul hans nye farge og Aspmyra hans nye hjemmebane. 

Annonse:

- Jeg er lettet over at det medisinske er i orden. Det er fem år siden jeg kom inn i en ny klubb sist så det er litt uvant. Foreløpig har jeg blitt tatt utrolig godt imot. Dette lover bra! sier han like etter at kontrakten er signert. 

Åsane gjorde en respektabel sesong i 2018 og beholdt plassen i OBOS-ligaen med god margin. Wollen Steen styrte skuta som kaptein og var trygg og god bakerst hos vestlendingene. 

- Nå skal jeg vise at jeg duger. Det er å være i en ny klubb er en ny utfordring, ny hverdag og ny by. Nå skal jeg ta fatt på nye utfordringer her. Jeg håper jeg kommer inn med god og ny energi i gruppen. Både på og utenfor banen, sier han. 

Kjenner flere av Glimt-gutta godt

Wollen Steen blir ikke den første som tar turen mellom de to klubbene. Foran fjorårssesongen kom Kjetil Knutsen til Bodø/Glimt etter å ha hatt trenerjobben i Åsane. Vegard Leikvoll Moberg kom som kjent til Glimt fra Sogndal, men også han har fortid i Åsane. 

Vadim Manzon og Tom Mangersnes gikk motsatt vei. 

- Jeg har selvsagt snakket mye med Vegard (Leikvoll Moberg). Vi er gode kompiser og har opplevd mye på fotballbanen sammen. Jeg snakket med han før jeg visste at jeg var aktuell for en overgang til Glimt og han har alltid snakket godt om klubben, supporterne og byen, sier han. 

Smilende glad: Eirik Wollen Steen er glad for å ha signert kontrakt med de helgule. Foto: Niklas Aune Johnsen
Smilende glad: Eirik Wollen Steen er glad for å ha signert kontrakt med de helgule. Foto: Niklas Aune Johnsen

Det var ikke bare enkelt for Wollen Steen å bestemme seg for å flytte.

- Jeg har egentlig ikke tenkt på å flytte meg. Jeg har trivdes så godt i Åsane, men det var ordene til Vegard og Kjetil Knutsen som har bygd et godt bilde av Bodø og Glimt, sier han. 

Stort steg

Mens Åsane måtte konsentrere seg om å berge plassen i ligaen, surfet Wollen Steens nye lagkamerater mot Eliteserien. Glimt feide over nesten all motstand i 2017. Nå tror Wollen Steen det blir et stort steg opp i Eliteserien med OBOS-ligaens suverene mestere. 

- Det er et stort steg. Det er det for alle spillere som kommer fra nivået under. Noen tar det og andre ikke, jeg vet at jeg kommer til å ta det. Nå må vi bare se hvor lang tid det tar, sier han og legger til;

- Etter en god vinter er alt mulig. 

Kjetil Knutsen kjenner Wollen Steen godt fra tiden sin i Åsane og har bare gode ord om sin nye midtstopper.

- Det er en spiller som har vært på årets lag i både 2015 og 2016. Han er veldig klar for å ta det neste steget. Han er en utrolig jovial og flott person som passer veldig godt inn i vårt konsept og i gruppen. Han har en personlighet og gir masse engergi rundt seg, sier Knutsen. 

- Han kommer alltid godt forberedt på trening. Det er den type caser vi hentet i 2017 som Kristian Fardal Opseth, Marius Lode og Vegard Leikvoll Moberg. 

Annonse fra Eliteserien: