Sampsted er tatt ut på landslaget

Sampsted slutter seg til Island for å spille VM-kvalifisering

Annonse:

Island skal i neste uke ut i tre bortekamper i VM-kvalifiseringen, og Alfons Sampsted får være med på turen. Han er nemlig tatt ut i troppen foran oppgjørene mot Tyskland, Liechtenstein og Armenia.

– Først og fremst så er jeg stolt. Det blir utrolig artig å være en del av den gruppa, så jeg er spent på det, sier han etter trening onsdag.

Han fikk den endelige beskjeden i går ettermiddag og har rukket å gjøre seg noen tanker om det som venter. 

– Det blir tøft mot Tyskland. Det er ett av de beste lagene i verden, så får vi se hvordan vi kan stå mot de, men jeg har trua på oss, sier han, fullt forståelig på et språk midt i mellom norsk, svensk og islandsk. 

Tre ganger i karantene

Alfons Sampsted har allerede vært tre ganger i karantene denne vinteren, men har fått utnyttet tiden godt og trent bra likevel. 

– Kroppen kjennes bra. Man er sliten hele tiden, fordi vi trener så hardt. Utover det føler jeg meg i toppform. 

– Jeg har blitt skikkelig god på koronatrening, sier han og presiserer at han både løpt og trent styrke i karantene. 

Nå har både fysikken og fotballtreningene fått finpussen og Sampsted er klar for både landslaget og etter hvert seriestart. 

– Jeg er frisk! 

Har troa på Islands sjanser

Island tok hele fotballverden med storm i både EM 2016 og VM 2018, og nå jakter de altså nok et mesterskap. Sampsted har troa på at laget kan hevde seg i gruppa si. 

– Tyskland er naturligvis favorittene, men jeg tror vi har en god sjanse til å bli nummer to. Sjansen er stor, avslutter han. 

Se hele intervjuet her:

Annonse fra Eliteserien: